Μια ανατριχιαστική «λεπτομέρεια» στα όσα φρικιαστικά έπραξαν οι ένοπλοι μαχητές της ISIS που εισέβαλαν στο Μπατακλάν, δίνει μια γυναίκα η οποία υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αιματοχυσίας.

Η Mariesha Payne, από το Perthshire της Σκοτίας, μιλώντας στην Daily Mail είπε ότι οι ένοπλοι χρησιμοποίησαν μαχαίρια για να βασανίσουν τα θύματά τους «κόβοντας τα στομάχια τους καθώς βρίσκονταν στο πάτωμα». Η αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι κατάφερε και κρύφτηκε στο κελάρι για τρεις ώρες τη διάρκεια της επίθεσης στο Μπατακλάν και πώς άκουγε τις κραυγές των θυμάτων που βασανίστηκαν. «Ξέραμε ανθρώπους που βασανίστηκαν στο θέατρο γιατί ακούγαμε τις κραυγές τους και δεν πυροβολήθηκαν», είπε και πρόσθεσε «όταν καταφέραμε να βγούμε, έναν άντρας μας είπε ότι οι τρομοκράτες μαχαίρωναν ανθρώπους στο στομάχι. Ήταν μια φοβερή δοκιμασία».

Η Payne παρακολουθούσε τη συναυλία των Eagles of Death Metal μαζί με τη φίλη της Christine Tudhope, προκειμένου να γιορτάζουν τα 32α γενέθλια της, όταν  χτύπησαν οι τρομοκράτες. Οι δυο γυναίκες ξεγέλασαν το θάνατο, μπαίνοντας στο κελάρι όπου βρίσκονταν άλλοι δυο άντρες από την Ιταλία-παρέμειναν όλοι σιωπηλοί, ακούγοντας τους πυροβολισμούς και τις κραυγές των θυμάτων.

Η γυναίκα που έζησε το χάος και κατάφερε να βγει ζωντανή, φοβόταν ότι δεν θα έβλεπε ξανά τα δυο της παιδιά. Εκείνη άρχισε να φωνάζει, την ώρα της εισβολής: «είναι πυροβολισμοί. Τρέξε, πάμε να φύγουμε από εδώ», και άρπαξε τη φίλη της από το χέρι βρίσκοντας καταφύγιο στο χώρο του κελαριού.

girls01
Οι Mariesha Payne και Christine Tudhope

girls03 girls02 girls04