Ο Matt Fontanesi και η σύζυγός του Danielle από τη Νέα Ζηλανδία παντρεύτηκαν και έφυγαν για ταξίδι τριών εβδομάδων στις ΗΠΑ. Δεν κατάφεραν ωστόσο να φτάσουν ούτε στον πρώτο προορισμό του ταξιδιού τους. Ο Matt αρρώστησε και νόμιζε πως είχε κάτι σαν γρίπη όταν πήγε στο νοσοκομείο την τρίτη ημέρα του ταξιδιού.

nejwrewmm3

Τα νέα όμως δεν ήταν αυτά που περίμενε: οι γιατροί του είπαν πως έπασχε από οξεία μυελοειδή λευχαιμία.

nejwrewmm2

Μέσα σε μία εβδομάδα άρχισε χημειοθεραπεία και βρίσκεται τώρα σε απομόνωση 100 ημερών μετά τη μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων στην οποία υποβλήθηκε- κι έτσι το ζευγάρι φορά μάσκες.

nejwrewmm5

«Δεν ήθελα με αυτό τον τρόπο να αρχίσω το μήνα του μέλιτος», έγραψε ο Fontanesi στο μπλογκ του.

«Ήταν ένας κρύος και υγρός χειμώνας στο Wellington και όλοι στο γραφείο μου ήταν άρρωστοι. Έτσι δεν ήταν έκπληξη για μένα όταν αρρώστησα. Η πτήση με διέλυσε όμως, μέχρι να φτάσουμε στους γονείς της Danielle, ήμουν χάλια. Εκείνη επέμεινε να πάω στο νοσοκομείο, τα αποτελέσματα των εξετάσεων ήταν χάλια. Κατέστρεψα τον μήνα του μέλιτος, πόσοι μπορούν να πουν κάτι τέτοιο…», λέει στη Sydney Morning Herald.

nejwrewmm4

Η γυναίκα του λέει πως ήταν συντετριμμένοι καθώς ανυπομονούσαν να κάνουν μαζί οικογένεια. «Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν τον πόνο του να βλέπεις τον άνθρωπο που αγαπάς να παλεύει για τη ζωή του. Ο Matt ανυπομονούσε να γίνει μπαμπάς και εγώ ήθελα να κάνουμε οικογένεια. Δυστυχώς μας έκλεψαν τα όνειρά μας για το μέλλον, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα πάρουμε πίσω», τονίζει η Danielle.

nejwrewmm6

Μετά τη μεταμόσχευση ο Matt περνά 100 ημέρες σε απομόνωση μέχρι να αποκατασταθεί το ανοσοποιητικό του.

Οι γιατροί λένε πως θα περάσει περισσότερο από ένας χρόνος για να γυρίσει ο 34χρονος στη δουλειά του και το επόμενο 6μηνο η γυναίκα του θα χρειαστεί να τον φροντίζει 24 ώρες το 24ωρο.

Το ζευγάρι προσπαθεί να συγκεντρώσει 80.000 δολάρια για να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα ενώ περιμένει να εγκριθεί η ειδική διαμόρφωση του σπιτιού του.

«Ενώ νομίζεις πως η ζωή σου κυλά, ξαφνικά βρίσκεσαι παγιδευμένος 10.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι, τη δουλειά σου και τη χώρα σου, όπου έχεις ιδιωτική ασφάλιση», λέει η Danielle.

«Δεν ξέρουμε πότε ο Μatt θα είναι αρκετά καλά ώστε να επιστρέψουμε στη Νέα Ζηλανδία αλλά ξέρουμε πως αυτό θα είναι ένα μακρύ και ακριβό ταξίδι προς την ανάρρωσή του. Τα λεφτά μας τελειώνουν και έχουμε μαζί μας μόνο ρούχα για τρεις εβδομάδες και μερικά πράγματα που μας έδωσαν οι φίλοι και η οικογένειά μας».

Το ζευγάρι έχει ανοίξει σελίδα GoFundMe για όποιον μπορεί να βοηθήσει.

nejwrewmm7