Μια αγγελία για διαμέρισμα που νοικιάζεται στο Λονδίνο με μόλις 1 λίρα το μήνα θεωρείται ευκαιρία. Ή μήπως όχι; Εξαρτάται με τους όρους και τους λόγους που το κάνει ο ενοικιαστής.

Ο συγκεκριμένος ενοικιαστής δημοσίευσε μια αγγελία στην οποία αναφέρει ότι νοικιάζει το διαμέρισμα του για μία λίρα το μήνα αλλά θα πρέπει αυτή που θα το νοικιάσει να είναι μια ελεύθερη φοιτήτρια και επίσης θα μένει και εκείνος μαζί! Ο λόγος; Επειδή είναι «αυτοφοβικός» όπως λέει και φοβάται να κοιμηθεί μόνος του το βράδυ!

Έτσι προσκαλεί όποια κοπέλα θέλει να μείνει στο σπίτι του σε δικό της κρεβάτι και με δικό της μπάνιο χωρίς να πληρώνει τίποτα, παρά μόνο μια λίρα το μήνα, μόνο και μόνο για να μην κοιμάται μόνος του. Ο νεαρός γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία «Νοικιάζω ένα κρεβάτι και όλο τον χώρο στο διαμέρισμα μου γιατί έχω αυτοφοβία δηλαδή φοβάμαι να κοιμάμαι μόνος μου. Επικοινωνήστε μαζί μου για λεπτομέρειες και για να δείτε το σπίτι». Ωστόσο η αγγελία «κατέβηκε» από την ιστοσελίδα που είχε δημοσιευθεί μετά από καταγγελίες χρηστών. Ο διευθύνων σύμβουλος της ιστοσελίδας αγγελιών είπε «Πιστεύουμε ότι η ενοικίαση ενός χώρου ή διαμερίσματος από κοινού και η συγκατοίκηση είναι πολύ καλή ιδέα αλλά με συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Η αντίδραση των φοιτητριών είναι ανάμεικτη ενώ μια φοιτήτρια μιλώντας στην εφημερίδα των σπουδαστών είπε: «Αυτό είναι ανατριχιαστικό. Κατανοώ ότι κάποιος θέλει να συγκατοικήσει γιατί φοβάται να κοιμάται μόνος του αλλά είναι λίγο παράξενο να ζητάει συγκεκριμένα γυναίκα και μάλιστα ελεύθερη». Μια άλλη κοπέλα σχολίασε ότι δεν καταλαβαίνει πώς ο φόβος ξεπερνιέται με συγκεκριμένο φύλο. Ωστόσο κάποιοι το αντιμετώπισαν με μεγαλύτερη συμπάθεια με χαρακτηριστικό παράδειγμα έναν φοιτητή που δήλωσε «Ω Θεέ μου, τον λυπάμαι λίγο…».

london 1

london 2