Η νεαρή Heidi Kirkpatrick από τη Βρετανία δεν πίστευε στα μάτια της όταν είδε τη φωτογραφία της, στην οποία θρηνεί το χαμένο 32χρονο σύζυγό της, σε διαφήμιση εταιρείας ασφαλειών ζωής στο Facebook!

Η φωτογραφία δείχνει την νεαρή κοπέλα να κρατάει ένα λευκό τριαντάφυλλο και να κλαίει πάνω από το φέρετρο του νεκρού συζύγου της. Η εν λόγω εικόνα ελήφθη και χρησιμοποιήθηκε φυσικά χωρίς την άδειά της λίγο πριν τη νεκρική πομπή Royal Wootton Bassett, και τοποθετήθηκε σε αγγελία για ασφάλεια ζωής με την εξής λεζάντα: «Νέα πολιτική στο Ηνωμένο Βασίλειο! Εάν δεν έχετε ασφάλεια ζωής διαβάστε αυτό».

Ο σύζυγος της Kickpatrick,  ήταν στρατιώτης στο Αφγανιστάν και είχε πυροβοληθεί το 2010 κατά τη διάρκεια της θητείας του από Ταλιμπάν. Η χήρα δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι η φωτογραφία από την κηδεία του άντρα της και την ίδια να τον θρηνεί θα κάνει τον γύρο του Facebook και μάλιστα χωρίς την άδεια της.

03Στην κηδεία είχε παρευρεθεί πλήθος κόσμου και η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε προβληθεί σε διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2010. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί βέβαια ότι μετά από 5 χρόνια θα αποτελούσε αντικείμενο διαφήμισης και μάλιστα για ασφάλειες ζωής!

«Ο σύζυγός μου σκοτώθηκε πολεμώντας για την πατρίδα του και τώρα η μνήμη του χρησιμοποιείται για να γεμίσουν οι τσέπες κάποιου άλλου. Είναι αηδιαστικό» δήλωσε η χήρα στη βρετανική εφημερίδα Mirror.

02Η συγκεκριμένη μάλιστα εταιρεία που δημοσίευσε την φωτογραφία ισχυρίζεται ότι προσφέρει χρηματοοικονομικές συμβουλές σε ανθρώπους που έχουν χρέη ή που ανησυχούν για τη σύνταξή τους και έχει την έδρα της στην Ατλάντα. Παρόλη τη δημοσιοποίηση του συμβάντος δεν έχει κάνει καμιά επίσημη ανακοίνωση ενώ φαίνεται πως η φωτογραφία έχει «κατέβει» από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.