Φωτιά ξέσπασε, σήμερα, σε ένα από τα κέντρα υποδοχής προσφύγων, στην πόλη Μπρέζιτσε της Σλοβενίας, προκαλώντας ζημιές στα 2/3 του καταυλισμού που έχει στηθεί στην περιοχή, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων.

Στον καταυλισμό έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες και έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, από την οποία κάηκαν σκηνές. Ομάδες διάσωσης βοήθησαν τους πρόσφυγες να απομακρυνθούν από την περιοχή που έχει καλυφθεί από πυκνούς καπνούς.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά συχνά πρόσφυγες ανάβουν φωτιά για να ζεσταθούν στις σκηνές όπου διαμένουν.

Χιλιάδες πρόσφυγες έφθασαν το πρωί με τρένο από την Κροατία στον καταυλισμό στο Μπρέζιτσε, διασχίζοντας πεζοί τη μεθόριο και κάποιοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν στα νερά του ποταμού Σούτλα, φυσικό σύνορο των δύο χωρών.

Στη Σλοβενία, από το περασμένο Σάββατο, όταν η χώρα συμπεριελήφθη στη διαδρομή που ακολουθεί το προσφυγικό κύμα από τη Μέση Ανατολή για να φθάσει σε χώρες της δυτικής Ευρώπη, εισήλθαν περισσότεροι από 20.000 πρόσφυγες.

Σερβία, Κροατία και Σλοβενία αγωνίζονται για να αντιμετωπίσουν τη συνεχή ροή προσφύγων που ταξιδεύουν μέσω των Βαλκανίων. Το ταξίδι τους έγινε ακόμη δυσκολότερο από τότε που η Ουγγαρία ύψωσε φράχτες και απέστειλε αστυνομία και στρατό στα νότια σύνορά της, αναγκάζοντας τους πρόσφυγες να βρουν νέες διαδρομές.