Ένα 6χρονο αγοράκι πυροβόλησε και σκότωσε το Σάββατο τον μικρό του αδελφό ηλικίας 3 ετών στο Σικάγο, ενώ τα δύο παιδιά έπαιζαν «κλέφτες κι αστυνόμους», ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο πατέρας των δύο αδελφών, Μάικλ Σαντιάγκο, συνελήφθη και κατηγορείται για αμέλεια που προκάλεσε τον θάνατο ενός παιδιού.

Ο άνδρας είχε κρύψει το όπλο, που ήταν γεμάτο, στο ψυγείο της κουζίνας στο σπίτι της οικογένειας, σε σημείο ωστόσο που μπορούσαν να το εντοπίσουν και να το πάρουν ακόμα και μικρόσωμα παιδιά, διευκρίνισε η αστυνομία του Σικάγο (Ιλινόι, βόρειες ΗΠΑ).

Τα δυστυχήματα με όπλα που καταλήγουν στα χέρια παιδιών είναι καθημερινά στις ΗΠΑ, όπου η οπλοκατοχή είναι νόμιμη στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Το ένα τρίτο των παιδιών στις ΗΠΑ διαμένει σε ένα σπίτι όπου υπάρχει τουλάχιστον ένα όπλο και δύο εκατομμύρια Αμερικανάκια ζουν έχοντας κοντά τους ένα όπλο σε κοινή θέα, σύμφωνα με την οργάνωση Everytown for Gun Safety.

Πριν από μία εβδομάδα, στη Νότια Καρολίνα (νοτιοανατολικά) ένα 2χρονο κοριτσάκι τραυμάτισε με ένα όπλο τη γιαγιά του ενώ εκείνη οδηγούσε το όχημα που επέβαιναν. Το κοριτσάκι καθόταν στο πίσω κάθισμα και κατάφερε να βρει ένα πιστόλι Μάγκνουμ διαμετρήματος .357 που βρισκόταν στην πίσω τσέπη του καθίσματος της οδηγού.

Στις αρχές Οκτωβρίου στο Τενεσί (νότια) ένα 8χρονο κορίτσι σκότωσε με όπλο τον 11χρονο γείτονά της. Τα δύο παιδιά διαπληκτίζονταν για ένα κουτάβι.