Η περιοχή Τίβα της Σιβηρίας θεωρείται μέρος με μεγάλο πνευματικό «φορτίο». Οι κάτοικοί της, νομάδες με τα κοπάδια τους, είναι βουδιστές και ασκούν τον σαμανισμό, μια αρχαία θεραπευτική παράδοση.

Τους αποκαλούν συχνά «γνωρίζοντες» καθώς υποστηρίζουν πως θεραπεύουν, προβλέπουν το μέλλον και βελτιώνουν τη δημοφιλία των ανθρώπων.

Ο φακός του πρακτορείου Reuters βρέθηκε στη μακρινή Σιβηρία και φωτογράφισε τους Σαμάνους κατά τη διάρκεια των τελετουργικών που εφαρμόζουν, θεραπειών και πρόβλεψης του μέλλοντος.

Ο Σαμάνος Saida Mongush φαίνεται να χρησιμοποιεί ένα πόδι αρκούδας για να θεραπεύσει την 9χρονη Norzhunmaa που έχει πρόβλημα στη σπονδυλική της στήλη.

Σε μια άλλη φωτογραφία ο σαμάνος Vyacheslav Arapchor προσπαθεί να προβλέψει τη μοίρα ενός πελάτη.

Οι πρακτικές και η εμφάνισή τους θυμίζουν εν μέρει τους Ινδιάνους της Αμερικής που πιστεύεται πως είχαν ρίζες στη Σιβηρία.

Ο σαμάνος θεωρείται διαμεσολαβητής ανάμεσα στον κόσμο μας και τον κόσμο των πνευμάτων, ο οποίος δρα για λογαριασμό της κοινότητάς του.

RUSSIA_SHAMANS2 RUSSIA_SHAMANS3 RUSSIA_SHAMANS4 RUSSIA_SHAMANS5 RUSSIA_SHAMANS6 RUSSIA_SHAMANS7 RUSSIA_SHAMANS8 RUSSIA_SHAMANS9 RUSSIA_SHAMANS10 RUSSIA_SHAMANS11 RUSSIA_SHAMANS12 RUSSIA_SHAMANS13 RUSSIA_SHAMANS14 RUSSIA_SHAMANS1