«Μια τσάντα για το μέλλον» είπαν να ζητήσουν και συγκέντρωσαν 14.000 τσάντες! Ο λόγος για τρεις Ολλανδές που έφτιαξαν μια ιστοσελίδα την www.bagtothefuture.eu και μέσω αυτής ζήτησαν από τα παιδιά της περιοχής του Άμστερνταμ να φτιάξουν μια τσάντα με παιχνίδια. Μια τσάντα που θα μπορεί κάθε προσφυγόπουλο να την πάρει σαν καλωσόρισμα στη Μυτιλήνη – σημείο εισόδου του στην Ευρώπη και να την έχει στην πλάτη του μέχρι τον τελικό του προορισμό.

Η ιδέα των Σούζαν, Λίζας, Τζόαν αγκαλιάστηκε από δεκάδες σχολεία και εκατοντάδες – χιλιάδες παιδιά, τα οποία αγόρασαν τσάντες και παιχνίδια και τα έστειλαν. Από χθες ένας μεγάλος αριθμός από αυτές τις τσάντες φτάνει στον προορισμό τους, στα παιδιά πρόσφυγες.

Επτά Ολλανδές, συμπεριλαμβανομένων και των τριών που είχαν την ιδέα στους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών του Καρά Τεπέ και της Μόριας στη Λέσβο, θυμίζουν σε 14.000 παιδιά πρόσφυγες την παιδικότητα τους με ισάριθμες τσάντες ώμου με παιχνίδια.

«Προηγήθηκε λέει η Μιράντα ο διαχωρισμός των τσαντών και των παιχνιδιών. Η κατανομή τους κατά ηλικία και η δημιουργία αυτού το ξεχωριστού για κάθε παιδί πακέτου. Και φυσικά η μεταφορά τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια στη Λέσβο για να διανεμηθούν».

Πολύτιμοι βοηθοί των επτά γυναικών από την Ολλανδία, πρόσφυγες που μιλάνε Αγγλικά και έχουν αναλάβει τη συνεννόηση με τους αποδέκτες των πακέτων.