Δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του επίλεκτου ιρανικού σώματος των Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, καθώς οργανώνεται η αντεπίθεση των στρατιωτικών δυνάμεων του καθεστώτος της Δαμασκού με την υποστήριξη των ιρανικών δυνάμεων κατά του ΙΚ στο Χαλέπι, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Ο υποστράτηγος Φαρσχάντ Χασουνιζαντέχ και ο ταξίαρχος Χαμίντ Μοχταρμπάντ, αξιωματικοί του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος τη Δευτέρα, μετέδωσε το Tasnim χωρίς να διευκρινίζει ποιο ήταν το μέτωπο των συγκρούσεων.

Η Τεχεράνη έχει αναπτύξει χιλιάδες στρατιώτες στη Συρία τις τελευταίες ημέρες για να υποστηρίξει σχεδιαζόμενη χερσαία επίθεση του συριακού κυβερνητικού στρατού κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους στο Χαλέπι. Η επίθεση υποστηρίζεται επίσης και από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με τις πληροφορίες δύο τοπικών στρατιωτικών διοικητών.

Ένας ακόμη διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Επανάστασης, ο Χοσεΐν Χαμεντανί, σκοτώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Χαλεπίου.

Το Ιράν είναι ο σημαντικότερος σύμμαχος της Δαμασκού στην περιοχή και έχει χορηγήσει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια στο συριακό καθεστώς από την έναρξη της πενταετούς σύρραξης.