«Έχουμε στα χέρια μας μία λίστα με πιθανούς υπόπτους που εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας, αλλά δεν μπορούμε να προβούμε σε κάποια νομική κίνηση εάν δεν τις επιχειρήσουν» σημείωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νταβούτογλου, προκαλώντας εκ νέου σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά του φιλοκουρδικού HDP του Ντεμιρτάς.

«Όλοι οι ύποπτοι είναι φακελωμένοι» σημείωσε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον υπουργό Δικαιοσύνης της γείτονος, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα μέχρι την υλοποίηση της τρομοκρατικής πράξης», σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η τουρκική Hurriyet.

Σε μία προσπάθεια να εξηγήσει περαιτέρω τον ισχυρισμό του, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι «εάν προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον τους πριν την προσπάθεια πραγματοποίησης της επίθεσης αυτοκτονίας, τότε είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν άλλες επιθέσεις καμικάζι από συντρόφους του ως αντίποινα»

«Ήταν σίγουρα επίθεση αυτοκτονίας. Η διασταύρωση του DNΑ θα μπορέσει να το αποδείξει και επίσημα όταν ολοκληρωθεί. Είμαστε κοντά στο να εξακριβώσουμε ένα όνομα, το οποίο στη συνέχεια θα οδηγήσει και στους πραγματικούς υπαίτιους» πρόσθεσε ο Νταβούτογλου.