Σε ένα από τα πιο δημοφιλή μονοπάτια πεζοπορίας του Νεπάλ που άνοιξε ξανά έξι μήνες μετά την φονική κατολίσθηση στη χώρα, οι αρχές εντόπισαν είκοσι μία σορούς.

Τον εντοπισμό εμπόδιζε ένα «τείχος» πάγου και βράχων που είχε ισοπεδώσει το χωριό Langtang μετά τον καταστροφικό σεισμό του Απριλίου.

Ομάδα Νεπαλέζων αστυνομικών και στρατιωτών ανέσυρε τις σορούς την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αστυνομικός αξιωματούχος της περιοχής Rasuwa που βρίσκεται στα σύνορα με την Κίνα και περιλαμβάνει το Langtang.

Η αστυνομία είχε εντοπίσει τα πτώματα τον Αύγουστο, όταν το χιόνι στην περιοχή έλιωσε, αλλά δεν μπορούσε να τις ανασύρει, εν μέρει και λόγω της απειλής νέων κατολισθήσεων κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων που διαρκεί έως τον Σεπτέμβριο.

Περισσότεροι από εκατό άνθρωποι στην περιοχή Rasuwa εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ η καταστροφή στο Langtang άφησε οικογένειες σε όλο τον κόσμο να αναζητούν απελπισμένα στοιχεία για τους δικούς τους ανθρώπους που πεζοπορούσαν εκεί.

Τουλάχιστον 15 από τους νεκρούς που ανασύρθηκαν ήταν Νεπαλέζοι τους οποίους οι οικογένειές τους αναγνώρισαν από τα ρούχα τους. Οι υπόλοιποι θα σταλούν στο εργαστήριο ιατροδικαστικής για εξετάσεις.

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Rasuwa από το σεισμό και τις συνέπειές του.