Φωτιά στο ήδη τεταμένο κλίμα στις διπλωματικές σχέσεις Ρωσίας – Τουρκίας βάζει η είδηση ότι ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά στον εναέριο χώρο της Άγκυρας στα σύνορα με τη Συρία.

Η πληροφορία κυκλοφορεί από αργά τη νύχτα του Σαββάτου από τη Daily Mail και ακόμα δεν έχει διαψευσθεί. Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα, ένα ρωσικό MIG-29, αεροσκάφος το οποίο χρησιμοποιεί η Ρωσία για τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιεί στη Συρία καταρρίφθηκε από τουρκικά μαχητικά μετά από αερομαχία.

Όπως φέρονται να αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες,  μία μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε το Σάββατο στην πόλη Χουραϊτάν της βόρειας Συρίας, την ώρα που στον ουρανό βρίσκονταν τρία μαχητικά αεροπλάνα.

Υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις των δύο κρατών βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού εδώ και μέρες, με αφορμή τις επιθέσεις που πραγματοποιεί η Μόσχα εναντίον αντικαθεστωτικών δυνάμεων στη Συρία και των παραβιάσεων του τουρκικού FIR.

Σύμφωνα με τα όσα είχε ανακοινώσει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας η τουρκική πολεμική αεροπορία έδωσε εντολή για την απογείωση δύο αεροσκαφών F-16 για την αναχαίτιση του ρωσικού μαχητικού.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας εκλήθη στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όπου του εκφράστηκε η «έντονη διαμαρτυρία» της Άγκυρας για την παραβίαση αυτή, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.