Οχτώ νεκροί είναι ο πρώτος απολογισμός της ισχυρής έκρηξης στη ναυτική βάση Ζυγίου στην Κύπρο από την έκρηξη σε κοντέινερ που είχαν κατασχεθεί πέρσι από συριακό πλοίο μετά από σχετική οδηγία των ΗΠΑ, σύμφωνα με το SigmaLive.

Το χωριό Μαρί μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο, με αρκετά κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του στρατού να βρίσκονται στο σημείο.

Στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί υπάρχει πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου. Η αστυνομία έχει μπλοκάρει την έξοδο του παλαιού δρόμου  που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Σωτήρη Παπαδόπουλο που μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε σε απόσταση 45 χιλιομέτρων.

Οι ηλεκτροπαραγωγικοί σταθμοί του Βασιλικού και της Μονής έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας με αποτέλεσμα αρκετές περιοχές της Κύπρου να έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι.