Μεγάλος αριθμός προσφύγων εξακολουθεί να εισέρχεται στην ανατολική Κροατία από τα σύνορα με τη Σερβία και να κατευθύνεται προς το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Οπάτοβατς, δήλωσε σήμερα ο Κροάτης υπουργός Άμυνας, Άντε Κοτρομάνοβιτς τονίζοντας ότι το κύμα αναμένεται να αυξηθεί το Σαββατοκύριακο.

Προς το παρόν στο κέντρο υποδοχής προσφύγων βρίσκονται 2.500 άτομα, είπε ο κ. Κοτρομάνοβιτς σημειώνοντας ότι σήμερα το πρωί 1.316 πρόσφυγες έφυγαν από το Οπάτοβατς με τρένο και ότι στη διάρκεια της μέρας δέκα λεωφορεία θα μεταφέρουν το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Οι ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να εργάζονται για τη βελτίωση των συνθηκών στο Οπάτοβατς, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνα της Κροατίας.

Ο Άντε Κοτρομάνοβιτς ανέφερε ότι δεν αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στην υποδοχή των προσφύγων και τη μεταφορά τους στην Ουγγαρία τις επόμενες ημέρες.

Πρόσθεσε ότι σε όλες τις χώρες, από τις οποίες διέρχονται οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς την Κροατία ό,τι τους συμβαίνει είναι μια επιχείρηση, από την οποία εξαρτάται ο ρυθμός άφιξής τους στην Κροατία.

“Είναι όλα επιχείρηση εκεί κάτω, μια επιχείρηση η οποία είναι οργανωμένη, η μεταφορά των ανθρώπων στην Ελλάδα και πιο πέρα, σε όλη τη διαδρομή μέχρι τα σύνορά μας. Είναι μια επιχείρηση από την οποία κάποιος κερδίζει καλά χρήματα” δήλωσε ο κ. Κοτρομάνοβιτς.

Χθες στην κροατική επικράτεια από τις διαβάσεις Μπάπσκα και Τοβάρνικ στα σύνορα με τη Σερβία πέρασαν 7.798 πρόσφυγες. Από τις 18 Σεπτεμβρίου στην Κροατία εισήλθαν 136.723 πρόσφυγες, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.