Ένας άνθρωπος έπεσε νεκρός και τρεις ακόμα τραυματίες από τα πυρά που άνοιξε άγνωστος στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστές, ο δράστης έχει συλληφθεί, ενώ το πανεπιστημιακό ίδρυμα έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις αστυνομίας.

«Επιβεβαιωμένες πληροφορίες, τέσσερα θύματα, ένας νεκρός, τρεις τραυματίες. Ο δράστης κρατείται. Η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί. Η πανεπιστημιούπολη δεν είναι υπό περιορισμό», έγραψαν οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου της Βόρειας Αριζόνα (NAU) στο Twitter γύρω στις 10:30 ώρα Γκρίνουιτς (13:30 ώρα Ελλάδας), δηλαδή 03:30 τοπική ώρα.

Το NAU βρίσκεται στην πόλη Φλάγκσταφ, στην Αριζόνα, στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

Νωρίτερα, γύρω στις 02:30 τοπική ώρα, το πανεπιστήμιο είχε ζητήσει μέσω Twitter από τους ενοίκους ενός πανεπιστημιακού οικήματος, του Μάουντεϊν Βιου Χολ, να μην βγουν από το κτήριο.

Το κίνητρο που όπλισε το χέρι του δράστη, η ηλικία του οποίου δεν έχει αποσαφηνιστεί αν και υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ήταν φοιτητής του ιδρύματος, παραμένει άγνωστο.

Την 1η Οκτωβρίου, σε πανεπιστημιούπολη του Όρεγκον (βορειοδυτικές ΗΠΑ), ένας βαριά οπλισμένος 26χρονος άνδρας σκότωσε εννέα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει, προκαλώντας για πολλοστή φορά μια δημόσια συζήτηση στις ΗΠΑ για τον έλεγχο των όπλων.