Ένας 16χρονος Εβραίος τραυματίστηκε ελαφρά σήμερα σε μια νέα επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, η οποία πρόσθεσε ότι έχει συλλάβει τον ύποπτο, έναν 18χρονο Παλαιστίνιο.

Η επίθεση σημειώθηκε σε έναν δρόμο κοντά στον μεγάλο άξονα που χωρίζει τις συνοικίες των υπερορθόδοξων Εβραίων και τις συνοικίες των Παλαιστινίων, όπου έχουν γίνει πολλές επιθέσεις Παλαιστίνιων στο παρελθόν.

Στο μεταξύ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «καταδίκασε έντονα» την επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκαν στη Ντιμόνα του νότιου Ισραήλ δύο Άραβες Ισραηλινοί και δύο Παλαιστίνιοι από έναν Εβραίο.

«Ο πρωθυπουργός καταδικάζει έντονα την επίθεση εναντίον αθώων Αράβων (…) Οποιοσδήποτε διαπράξει βίαιες ενέργειες και παραβιάσει τον νόμο θα προσαχθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, ανεξάρτητα από την πλευρά στην οποία βρίσκεται», αναφέρει μια ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

Αυτή η επίθεση είναι πρώτη που διαπράττει ένας Εβραίος εναντίον Αράβων πολιτών του Ισραήλ ή Παλαιστινίων μετά την έναρξη αυτού του κύματος επιθέσεων που είναι όμοιο με αυτό που ξέσπασε εναντίον Ισραηλινών το Σάββατο.