Άμεση ήταν η αντίδραση του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση του Βελιγραδίου να διακόψει κάθε επαφή με τον αλβανό πρέσβη στη σερβική πρωτεύουσα για τους επόμενους έξι μήνες.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι σερβικές αρχές, μετά την άρνηση του Αλβανού διπλωμάτη να παραλάβει τη νότα διαμαρτυρίας για το περιστατικό με τον λιθοβολισμό του λεωφορείου που μετέφερε την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Σερβίας από το αεροδρόμιο των Τιράνων στο ξενοδοχείο.

Το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε δυσανάλογη την αντίδραση της Σερβίας. Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γκλέβιν Ντερβίσι, ανέφερε ότι τέτοιου είδους αντιδράσεις παραβιάζουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

«Είμαστε απογοητευμένοι από τις ενέργειες των σερβικών αρχών, που αμφισβητούν τις προσπάθειες και τη βούληση των αλβανικών αρχών για την εξασφάλιση της ομαλότητας του ποδοσφαιρικού αγώνα και τον διαχωρισμό του αθλήματος από την πολιτική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ.

«Τέτοιες αντιδράσεις, καθώς και η αυθαίρετη ερμηνεία των προνομίων και ασυλιών των διπλωματών, πέραν των κανόνων του διεθνούς δικαίου, θυμίζουν πρακτικές του παρελθόντος», συμπλήρωσε.