Oι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας στο δήμο του Παρισιού απεργούν εδώ και τρεις ημέρες με αίτημα την αναπροσαρμογή των μισθολογικών τους απολαβών, με αποτέλεσμα οι όγκοι των απορριμμάτων να είναι ολοένα και πιο ορατοί στα πεζοδρόμια της Πόλης του Φωτός, όπως άλλωστε και η δυσωδία.

Από τις κινητοποιήσεις επηρεάζονται 10 διαμερίσματα από τα 20 που αριθμεί η πρωτεύουσα, όπου την αποκομιδή των σκουπιδιών έχουν αναλάβει 4.900 δημοτικοί υπάλληλοι.

Μόνο τη χθεσινή ημέρα 3.000 τόνοι απορριμμάτων δε περισυλλέχθηκαν ποτέ, δήλωσε ο Μαό Πενινού, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος του τομέα καθαριότητας της πόλης.

Οι κάτοικοι του Παρισιού δεν παραλείπουν τις τελευταίες ημέρες να αναρτούν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες από τα πεζοδρόμια της πόλης όπου τα απορρίμματα σχηματίζουν βουνά, ιδιαίτερα μάλιστα στους στενούς δρόμους των τουριστικών συνοικιών στο κέντρο.

Η κατάσταση της αποκομιδής των σκουπιδιών «έχει βελτιωθεί σήμερα» διαβεβαίωσε εντούτοις η δημοτική αρχή του Παρισιού και ενώ η απεργία διανύει ήδη την τέταρτη ημέρα της.

«Οι όγκοι των σκουπιδιών που παραμένουν στους δρόμους έχουν αρχίσει να μειώνονται» και οι στενοί δρόμοι στο τουριστικό κέντρο «άρχισαν να αποσυμφορίζονται» σύμφωνα με τον Πενινού.

«Ωστόσο δε μπορούμε να πούμε ποια θα είναι η κατάσταση αύριο» αναγνώρισε ο ίδιος, καθώς όλα εξαρτώνται από το ποσοστό συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.

Μια αντιπροσωπεία απεργών, οι οποίοι διεκδικούν το διπλασιασμό των προαγωγών στον τομέα της καθαριότητας, αναμένεται να γίνει δεκτή αργότερα από τη δημοτική αρχή.

Για να υποστήριξουν τα αιτήματά τους μια ομάδα 300- 400 απεργών εισέβαλε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο στο 5ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.