Την αναμέτρηση του Δαβίδ με τον Γολιάθ θυμίζει η αντιπαράθεση ενός ποδηλάτη με ένα… φορτηγό, σε δρόμο της μικρής πόλης Jönköping, στο νότο της Σουηδίας.

Ήταν η ώρα της πρωινής αιχμής και ο δρόμος, σε περιοχή έξω από το κέντρο της πόλης και κοντά σε σχολείο, έχει μεν μόνο μία λωρίδα αλλά είναι διπλής κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, ο ποδηλάτης είχε ήδη μπει στο στενό μέρος του δρόμου, από τη μία πλευρά, όταν από την άλλη μπήκε και ο οδηγός του φορτηγού.

Ο ποδηλάτης εκνευρίστηκε πολύ με τον οδηγό του φορτηγού που δεν τον περίμενε να περάσει και αποφάσισε να σταθεί απέναντί του και να περιμένει να κάνει… όπισθεν, παρότι είχε χώρο στο πεζοδρόμιο για να περάσει.

Η αντιπαράθεση διήρκεσε περίπου δέκα λεπτά. Ο ποδηλάτης απειλούσε να φωνάξει την αστυνομία, ο οδηγός του φορτηγού έβριζε αλλά κανείς από τους δύο δεν έκανε πίσω. Εντωμεταξύ τα αυτοκίνητα αυξάνονταν καθώς ήταν πρωί και όλοι πήγαιναν στα μαθήματα ή τις δουλειές τους ενώ και οι επιβάτες που περίμεναν στη στάση που φαίνεται στο βίντεο το λεωφορείο, διαμαρτύρονταν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το «πρόβλημα» λύθηκε με την απομάκρυνση του ποδηλάτη αν και υπάρχουν αναφορές πως αυτή η απομάκρυνση δεν έγινε πολύ ειρηνικά: ένας φοιτητής κάποια στιγμή απηύδησε και πέταξε το ποδήλατο στο πεζοδρόμιο.

Τα σουηδικά media μεταδίδουν πως παρότι τυπικά ο ποδηλάτης έχει δίκιο, μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο για παρακώλυση συγκοινωνιών.

«Είναι πιθανό ο οδηγός του φορτηγού να είχε άδικο αλλά δεν είναι στη δικαιοδοσία του ποδηλάτη να το κρίνει, είναι στη δικαιοδοσία της αστυνομίας», τόνισε εκπρόσωπος της τροχαίας.

oefjsgsh1 oefjsgsh3 oefjsgsh2