Η συνεργασία των μετριοπαθών ανταρτών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού με τις κυβερνητικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ προκειμένου να αντιμετωπίσουν μαζί τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι μια ιδέα που διατύπωσε η Γαλλία, ανέφερε μια πηγή προσκείμενη στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο πρόεδρος Ολάντ εξέφρασε την ιδέα της «ένωσης» των δυνάμεων του Άσαντ και της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης ενάντια στον «κοινό εχθρό», το ΙΚ.

Ο Γάλλος πρόεδρος «μίλησε για την αναγκαιότητα της παρουσίας της συριακής αντιπολίτευσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε η πηγή αυτή από το περιβάλλον του Ολάντ. «Τα υπόλοιπα δεν είναι γαλλική ιδέα», πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι μετά την αποχώρηση του Άσαντ από την εξουσία ο στρατός και οι μετριοπαθείς αντάρτες της Συρίας θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Ολάντ βρίσκεται στο Στρασβούργο όπου σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει, μαζί με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.