Τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας» για τους πρόσφυγες στην βόρεια Συρία υπογράμμισε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Κρατώντας σαφείς αποστάσεις από την τουρκική πρόταση, η γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι η δημιουργία μιας ουδέτερης ζώνης θα τους έθετε στον κίνδυνο να σφαγιαστούν

Σε ομιλία της προς τους βουλευτές του κόμματος της στο Βερολίνο η Μέρκελ εξέφρασε την ανησυχία ότι το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να συντρίψει μια τέτοια ζώνη ασφαλείας.

«Αν δεν είμαστε ικανοί να εγγυηθούμε ασφάλεια, τότε μια κατάσταση μπορεί να προκύψει που μπορεί να είναι χειρότερη από αυτής της Σρεμπρένιτσα», δήλωσε η Μέρκελ, σύμφωνα στους παριστάμενους στη συζήτηση, κάνοντας αναφορά στην σφαγή περίπου 8.000 μουσουλμάνων ανδρών και αγοριών το 1995.

Αξίζει να σημειωθεί πως η κυβέρνηση της Γαλλίας είχε δηλώσει χθες πως θα συζητήσει με τους εταίρους της στις ερχόμενες μέρες την πρόταση της Τουρκίας και των μελών της συριακής αντιπολίτευσης για την πιθανή δημιουργία μιας ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων στη βόρεια Συρία.