Ήταν σαν να καταδικάστηκε σε θάνατο. Ο David Stojcevski, από το Roseville του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, συνελήφθη για επικίνδυνη οδήγηση ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 772 δολαρίων. Το δικαστήριο διέταξε τη φυλάκισή του για ένα μήνα, επειδή αδυνατούσε να καταβάλει το αντίτιμο.

Ο 32χρονος, μέσα τις επόμενες 17 ημέρες έχασε 22 κιλά, άρχισε να υποφέρει από παραισθήσεις, σπασμούς και κρίσεις ώσπου τελικά πέθανε αβοήθητος τη στιγμή μάλιστα που οι κάμερες κατέγραφαν τα πάντα. Όπως αναφέρουν τα αμερικανικά μίντια για την υπόθεση που έχει προκαλέσει οργή στις ΗΠΑ, μια κάμερα ασφαλείας παρακολουθούσε τον νεαρό όλο το 24ωρο, αλλά ουδείς δεν έπραξε το παραμικρό προκειμένου να βοηθήσει τον 32χρονο. Ο εγκλεισμός του νεαρού χωρίς ρούχα έγινε σε ειδικό κελί υπό το φόβο αυτοκτονίας αν και αρχικά είχε γίνει εισήγηση να εισαχθεί σε μονάδα τοξικομανών.

Ο Stojcevski ήταν χρήστης ναρκωτικών και βρισκόταν σε θεραπεία για τον εθισμό του και λάμβανε ειδική φαρμακευτική αγωγή για τα συμπτώματα στέρησης που μπορούσαν να είναι μοιραία. Ο νεαρός, από την πρώτη ημέρα φυλάκισής του, παρουσίασε τέτοια συμπτώματα στέρησης, αρνούνταν τη σίτιση και άρχισε να παρουσιάζει παραισθήσεις.

Δυο εικοσιτετράωρα πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, ο 32χρονος βρισκόταν σε κατάσταση σοκ, σφαδάζοντας στο πάτωμα τη στιγμή που κανένας αξιωματικός δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Όταν τελικά εισήλθαν στο κελί του, ήταν ήδη αργά καθώς ο νεαρός ήταν ήδη νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη το 2014 και πλέον η οικογένεια του νεαρού ζητά δικαίωση, καταθέτοντας μήνυση για το θάνατό του δίνοντας και στη δημοσιότητα υλικό από την κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε το φρικτό θάνατό του. Φυσικά, το όλο περιστατικό έχει προκαλέσει και την οργή χιλιάδων χρηστών των social media. mansd3 mansd1 mansd2