Έγκυος στο δεύτερο παιδί της είναι η 23χρονη Michaela Martin από τη Νέα Ζηλανδία και όπως συμβαίνει σε πολλές γυναίκες που κυοφορούν, νιώθει την ακατανίκητη ανάγκη να δοκιμάσει διάφορες γεύσεις.

Μόνο που η δική της επιθυμία ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα καθώς η λαχτάρα της επικεντρώνεται γύρω από το… απορρυπαντικό πλυντηρίου!

Όπως λέει, η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν μπήκε στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης της και παρατήρησε πως της αρέσει να μυρίζει τη σκόνη πλυντηρίου.

Η επιθυμία της όμως κλιμακώθηκε και δεν περιορίστηκε στο να μυρίζει το απορρυπαντικό. Άρχισε να δοκιμάζει μικρές ποσότητες ακουμπώντας τη σκόνη με το δάχτυλό της και βάζοντάς το στο στόμα.

newsaneam4

«Μασούσα τους κόκκους και μετά έφτυνα το απορρυπαντικό και ξέπλενα το στόμα μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της.

Παρότι η γεύση δεν της άρεσε πάρα πολύ, η μυρωδιά που άφηνε στο στόμα και τη μύτη της την ξετρέλαινε.

newsaneam3

«Παρότι δεν μου άρεσε πολύ η γεύση, εξακολουθούσα να λαχταρώ το απορρυπαντικό», εξηγεί. Μάλιστα ξεχώρισε και τα αρώματα του απορρυπαντικού που προτιμούσε- τροπικά λουλούδια και υλάνγκ- υλάνγκ.

Πλένοντας συχνά τα δόντια της μετά τη… γευσιγνωσία απορρυπαντικού, η 23χρονη άρχισε να λαχταρά τη γεύση της οδοντόκρεμας κι έτσι πλένει τα δόντια της πολλές φορές της μέρας. Ωστόσο παράλληλα άρχισε να της αρέσει η μυρωδιά των καθαριστικών πατωμάτων και των απορρυπαντικών πιάτων- αλλά ακόμα δεν της έχει ξυπνήσει η επιθυμία να τα δοκιμάσει.

newsaneam2

Μπορεί οι επιθυμίες της 23χρονης να κάνουν εντύπωση αλλά η ιστορία της δεν είναι μοναδική. Είναι πολλοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα λόγω μιας διατροφικής διαταραχής, της Pica.

Η διαταραχή αυτή γεννά στους ανθρώπους την επιθυμία να τρώνε πράγματα που κανονικά δεν είναι βρώσιμα και δεν αφορά μόνο γυναίκες που εγκυμονούν.

Σε άλλες περιπτώσεις άνθρωποι έχουν εξομολογηθεί πως τρώνε χώμα, πηλό, μέταλλα, χαρτί, μπογιές, ακόμα και μαλλιά.

newsaneam1