Όπως εκατομμύρια άλλα παιδιά της ηλικίας τους, οι μικροί μαθητές κάθονται στα ξύλινα θρανία τους και παρακολουθούν το μάθημά τους. Η σχολική χρονιά άρχισε στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Όμως οι συγκεκριμένοι αυτοί μαθητές, αυτά τα μικρά παιδιά, έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από όλους τους συνομήλικούς τους: είναι στη Συρία και έξω από την αυτοσχέδια τάξη τους ο πόλεμος συνεχίζεται.

Οι φωτογραφίες είναι από την επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας και τις δημοσίευσε το πρακτορείο Reuters χθες, με την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις και τους ισλαμιστές αντάρτες.

Η τάξη δεν είναι στολισμένη με χαρούμενες ζωγραφιές των παιδιών. Η ζωή μοιάζει να συνεχίζεται κανονικά αλλά το τανκ στον τοίχο και το μήνυμα «όποιος σκοτώνει το λαό του είναι προδότης» θυμίζουν τη αιματηρή σύγκρουση που έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές στη Συρία κι έχει αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Οι Συριακές δυνάμεις και οι Ισλαμιστές αντάρτες συμφώνησαν σε εκεχειρία σε τρεις επαρχίες

Προηγήθηκε αιματοχυσία με συγκρούσεις από την Παρασκευή και εννέα παγιδευμένα αυτοκίνητα κοντά σε δύο χωριά- εκ των οποίων τα επτά πυροδοτήθηκαν από καμικάζι αυτοκτονίας.

Τουλάχιστον 66 μαχητές, 40 στρατιώτες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και επτά πολίτες σκοτώθηκαν.

syriamathites1 syriamathites2 syriamathites3 syriamathites4 syriamathites5 syriamathites6 syriamathites7 syriamathites8 syriamathites9 syriamathites10