Μια νεαρή γυναίκα ανυπομονούσε να σταθεί στο πλευρό της κολλητής της την ημέρα του γάμου της, όταν όμως ο μέλλον γαμπρός τη βίασε τότε καταστράφηκε όλη της η ζωή. Ο στρατιωτικός γιατρός του Βασιλικού Στρατού, Daniel Howard, 29 ετών, οδηγήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη φυλακή προκειμένου να εκτίσει ποινή κάθειρξης επτά ετών.

Η νέα του σύζυγος. April, είχε αρνηθεί να πιστέψει ότι είχε κάνει μια τέτοια επίθεση, και έτσι προχώρησε κανονικά στο γάμο μόλις τρεις εβδομάδες πριν τη δίκη. Η πρώην κολλητή της φίλη που γνώρισε στο πανεπιστήμιο πίστευε ότι η φιλία τους θα άντεχε στο χρόνο: «Θα ήμουν η παράνυφός της στο γάμο της. Θα κάναμε παιδιά και θα τα μεγαλώναμε μαζί. Απλά είπα κάτι με σκοπό να προστατέψω την April. Δεν θα στεκόμουν στο πλευρό της στην εκκλησία, ξέροντας τι είχε συμβεί και πιθανότατα να συνέβαινε και πάλι».

ehafggm1
Ο Daniel Howard την ημέρα του γάμου του

Αποκαλύπτοντας την τραυματική της εμπειρία σε μια δήλωση στο δικαστήριο, η γυναίκα (το όνομά της δεν αποκαλύπτεται), προσθέτει: «Η παρέα μας διασπάστηκε όταν συνέβη αυτό. Κάποτε ταξίδευα μόνη μου στην Ασία, τώρα φοβάμαι να μείνω στην Αγγλία».

Η επίθεση έγινε στο σπίτι του Howard μετά από μια νυχτερινή τους έξοδο, στο Darlington. Εκείνος, σηκώθηκε από το κρεβάτι του όπου κοιμόταν με την αρραβωνιαστικιά του και πήγε στο διπλανό δωμάτιο όπου βίασε την φίλη της. Το θύμα, ηλικίας 26 ετών, τρομοκρατημένο, επιχείρησε να καλέσει στο τηλέφωνο το αγόρι της αλλά το τηλέφωνό του ήταν κλειστό. Πήγε στο νοσοκομείο μόνη της, όπου οι νοσοκόμες κάλεσαν την αστυνομία.

«Το αγόρι μου ένιωσε ότι εν μέρει ήταν και δική του ευθύνη. Είχε κλειστό το κινητό του. Ποτέ δεν συγχώρησε τον εαυτό του γι αυτό. Πάντα ανησυχούσε κάθε φορά που ήμουν κάπου μόνη μου. Αυτοκτόνησε λίγους μήνες αφότου είχαμε χωρίσει…», γράφει. «Ο βιασμός με έκανε τρομακτική, στεκόταν πάντα στο πλευρό μου και με υποστήριζε. Νιώθω ότι φταίω και εγώ γι αυτό που συνέβη».

ehafggm2

Όταν συνελήφθη ο 29χρονος, γράφει η Mirror, προσπάθησε να αποκρούσει τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για «γελοίους και προσβλητικούς» ισχυρισμούς από τη πλευρά του θύματος.

Το θύμα, στην επιστολή της, σημειώνει: «Λυπάμαι που η φίλη μου δεν με πιστεύει. Ήταν ένας άνθρωπος που νοιαζόμουν τόσο και με νοιαζόταν και τώρα στράφηκε εναντίον μου… Θα αγόραζα ένα σπίτι, αλλά πλέον δεν αισθάνομαι έτοιμη να μείνω μόνη μου. Είχα μια δουλειά που αγαπούσα, μια δυνατή σχέση, ένα λαμπρό μέλλον… Τώρα είμαι κατεστραμμένη», κατέληξε.

ehafggm3
Ο φερόμενος δράστης, Daniel Howard

ehafggm4