Φράχτες και αστυνομικές δυνάμεις παίρνουν τη θέση τους στα σύνορα ευρωπαϊκών κρατών σε μια προσπάθεια να ανακοπούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές προς την κεντρική Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, σε συνέντευξή του στην αυστριακή καθημερινή εφημερίδα Die Presse η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα ανεγείρει έναν νέο φράκτη, αυτή τη φορά κατά μήκος τμημάτων των συνόρων της με την Κροατία.

«Αποφασίσαμε να ανεγείρουμε έναν φράκτη και στα σύνορα με τη Ρουμανία… και σε ορισμένα τμήματα των συνόρων με την Κροατία», είπε ο Όρμπαν στη συνέντευξη αυτή που δημοσιεύεται στον ιστότοπο της Ντι Πρέσε.

Η Σερβία, πάλι, θα στείλει επιπλέον αστυνομικούς στα σύνορά της με την Ουγγαρία για να προσπαθήσουν να απομακρύνουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από τον φράκτη στα σύνορα μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα ανάμεσα σε δεκάδες από αυτούς και μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της ουγγρικής αστυνομίας, δήλωσε ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών Νεμπόισα Στεφάνοβιτς.

«Ο σκοπός είναι να προληφθούν περαιτέρω επιθέσεις εναντίον της ουγγρικής αστυνομίας από το έδαφός μας και με τρόπο ανθρώπινο και με σεβασμό να απομακρυνθούν οι μετανάστες από τον φράκτη και από την ουγγρική αστυνομία», ανέφερε ο Στεφάνοβιτς σε ανακοίνωσή του.