Μπορεί η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία Πέτρα Λάζλο να ζήτησε συγγνώμη για τις ντροπιαστικές πράξεις της να κλωτσήσει ένα κοριτσάκι και να βάλει τρικλοποδιά σε έναν πρόσφυγα που κρατούσε στην αγκαλιά του το παιδί του, ο τελευταίος ωστόσο δηλώνει πως δυσκολεύεται να τη συγχωρήσει.

Ο Σύρος Οsama Abdel-Muhsen Alghadab προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα Σερβίας- Ουγγαρίας όταν η Λάζλο του έβαλε τρικλοποδιά με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 7χρονο γιο του Zaid, τον οποίο κρατούσε στην αγκαλιά του.

Ο 52χρονος, πατέρας τεσσάρων παιδιών, μίλησε στη βρετανική MailOnline από τη Γερμανία όπου έφτασε ύστερα από το τρομακτικό 12ήμερο ταξίδι από την Τουρκία.

«Υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι και μας κρατούσαν μέχρι να έρθει λεωφορείο να μας πάει στα σύνορα», περιγράφει, «ήταν μια πολύ μικρή περιοχή κι ένα τεράστιο πλήθος. Ο κόσμος άρχισε να χάνει την υπομονή του, ήθελαν να περπατήσουν τα δέκα χιλιόμετρα ως τα σύνορα και η αστυνομία στεκόταν εκεί για να τους εμποδίσει. Επικράτησε χάος, ο κόσμος άρχισε να σπρώχνει. Δεν είδα τι έγινε, δεν ήξερα αν ήταν εικονολήπτρια ή αστυνομικός, απλώς ένιωσα να πέφτω».

Ο Alghadab, που είδε και το οπτικό υλικό με τη Λάζλο να κλωτσά ένα κοριτσάκι διερωτάται: «Πώς μπορώ να τη συγχωρήσω;»

Στην πατρίδα του, τη ρημαγμένη σήμερα συριακή πόλη Deir ez-Zor, ο άνδρας ήταν επόπτης εκπαιδευτών αθλημάτων. Ήταν επίσης προπονητής στην ομάδα Al Fituwa Football Club πριν αναζητήσει στη νότια Τουρκία διέξοδο από τον πόλεμο και το ISIS.

«Είχαμε μια φυσιολογική ζωή μέχρι που ήρθε ο πόλεμος», περιγράφει, «μείναμε λίγο και περιμέναμε αλλά μετά τη μεγάλη καταστροφή φύγαμε. Πήγαμε στην Τουρκία στο τέλος του 2012».

Στην Τουρκία περνούσαν δύσκολα αλλά ο ένας γιος του ταξίδεψε στη Γερμανία κι ακολούθησε ο ίδιος με τον Zaid, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του.

Αρχικά ταξίδεψε στο Μποντρούμ και πλήρωσε χίλια ευρώ για μια θέση σε φουσκωτή λέμβο με προορισμό την Κω. Ο γιος του μπήκε δωρεάν επειδή ήταν πολύ μικρός.

Ο 52χρονος και ο μικρός Zaid έμειναν δύο ημέρες στην Ελλάδα πριν κάνουν το ταξίδι προς ΠΓΔΜ, Σερβία, Ουγγαρία και Αυστρία όπου επιβιβάστηκαν σε λεωφορείο κι έφτασαν χθες το πρωί στη Γερμανία.

«Κάποια τμήματα του ταξιδιού τα κάναμε με τα πόδια, άλλα με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο», είπε στη MailOnline.

Λίγο πριν η εικονολήπτρια γίνει παράδειγμα προς αποφυγή με την τρικλοποδιά της, ένας αστυνομικός είχε κάνει το ίδιο στον Zaid. «Είχε πέσει κάτω, γι’ αυτό τον είχα εκείνη την ώρα στην αγκαλιά μου», εξήγησε. «Ήταν τρομοκρατημένος, έκλαιγε, φοβόμουν κι εγώ γι’ αυτόν».

Ο Alghadab χτύπησε στο σαγόνι πέφτοντας ενώ ο Zaid είχε μελανιές στο πόδι και στο σαγόνι και βρισκόταν σε σοκ.

Απαντώντας στον ισχυρισμό της Λαζλο πως νόμιζε πως δεχόταν επίθεση, ο Alghadab είπε: «Ποτέ δεν θα έκανε επίθεση ο κόσμος στα μέσα ενημέρωσης γιατί φέρονταν πολύ καλά στους πρόσφυγες».

tirkaloskm3 tirkaloskm4 tirkaloskm1tirkaloskm5 tirkaloskm2 tirkaloskm6 tirkaloskm7 tirkaloskm8