Σε ισόβια έχει καταδικαστεί ο 27χρονος James Holmes, ο νεαρός που είχε ανοίξει πυρ μέσα σε κινηματογράφο το 2012 στο Κολοράντο των ΗΠΑ, στην πρεμιέρα της ταινίας «Σκοτεινός Ιππότης», σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από εβδομήντα.

Με την ολοκλήρωση της δίκης οι αρχές αποφάσισαν να δώσουν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τη σκηνή του εγκλήματος αλλά και από το διαμέρισμα του δράστη που πυροβόλησε αδιακρίτως σκορπώντας τον τρόμο και στερώντας ανθρώπινες ζωές.

Στις φωτογραφίες από τον κινηματογράφο αποτυπώνεται το χάος που επικράτησε από τους τυφλούς πυροβολισμούς του 27χρονου και τα σημάδια από τις σφαίρες στα καθίσματα και τους τοίχους.

Σύμφωνα με την αστυνομία ο διαταραγμένος δράστης αγόρασε κανονικά το εισιτήριό του και μπήκε και κάθισε στη θέση του στο κατάμεστο σινεμά όπου οι θεατές είχαν συρρεύσει για την πρεμιέρα του «Σκοτεινού Ιππότη».

Ύστερα από είκοσι λεπτά σηκώθηκε και βγήκε από την έξοδο κινδύνου, τοποθετώντας κάτι ώστε να μπορέσει να ξαναμπεί. Πήγε στο αυτοκίνητό του, πάρκαρε κοντά στην πόρτα, πήρε τα όπλα του, φόρεσε αντιασφυξιογόνα μάσκα και επέστρεψε στην αίθουσα.

Αρκετοί νόμισαν πως επρόκειτο για κάποιο αστείο ή κάποιο δρώμενο για την προώθηση της ταινίας. Άλλωστε πολλοί ακόμα ήταν ντυμένοι σχετικά με την ταινία οπότε ο εξοπλισμός του 27χρονου δεν προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Αλλά μόλις άρχισε να πετά καπνογόνα και να πυροβολεί, τα ουρλιαχτά και ο ήχος από τις σφαίρες έκαναν όλους να καταλάβουν πως επρόκειτο για την τρομακτική πραγματικότητα.

batmansepit1 batmansepit2 batmansepit3 batmansepit4 batmansepit5 batmansepit6 batmansepit7 batmansepit8 batmansepit9ΤΖΕΪΜΣ ΧΟΛΜΣ JAMES HOLMES ΚΟΛΟΡΑΝΤΟ