«Ειλικρινά συγγνώμη» ζητεί η εικονολήπτρια από την Ουγγαρία Πέτρα Λάζλο που καταγράφηκε να βάζει τρικλοποδιά σε Σύρους πρόσφυγες και να κλωτσά ένα κορίτσι που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα της χώρας της.

Σε επιστολή της προς την ουγγρική εφημερίδα Mayar Nezmet η Λαζλο λέει πως λυπάται ειλικρινά συγγνώμη για το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε διεθνή κατακραυγή.

«Η κάμερα τραβούσε, εκατοντάδες μετανάστες έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας, ένας από αυτούς ερχόταν κατά πάνω μου και ήμουν φοβισμένη. Νόμιζα πως δεχόμουν επίθεση και έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου», γράφει.

Η Λάζλο απολύθηκε από τη δουλειά της από το κανάλι N1TV, το οποίο πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα Jobbik.

«Είναι δύσκολο να λαμβάνεις αποφάσεις όταν ο κόσμος είναι σε πανικό και πολλές εκατοντάδες άνθρωποι τρέχουν. Λυπάμαι για ό,τι έγινε, αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη», συνεχίζει.

«Δεν είμαι μια άκαρδη ρατσίστρια εικονολήπτρια που κλωτσά παιδιά. Δεν αξίζω ούτε το πολιτικό κυνήγι μαγισσών σε βάρος μου, ούτε τις βρισιές ούτε τις απειλές για τη ζωή μου… Λυπάμαι ειλικρινά».

Η ουγγρική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε πως έχει ήδη ξεκινήσει ποινική έρευνα εις βάρος της εικονολήπτριας ενώ δύο μικρά κόμματα της αντιπολίτευσης κατέθεσαν μήνυση εναντίον της.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Ρόζκε, κοντά στα σύνορα με τη Σερβία στο νότιο τμήμα της Ουγγαρίας.