Μετά από σχέση πέντε χρόνων, ο Chema και ο Jonathan φόρεσαν τις επίσημες στολές τους και έγιναν οι πρώτοι ομοφυλόφιλοι αστυνομικοί που είπαν το «ναι» στην Ισπανία.

«Δεν είμαστε οι πρώτοι γκέι σε αυτή τη κατάσταση, έχουμε πολλούς φίλους στο Σώμα», δήλωσε ο Chema σε συνέντευξη στο Canal Sur Radio, δηλώνοντας ότι ο γάμος τους θα είναι ένα επιπλέον βήμα προς την ευρεία αποδοχή. Οι γάμοι ομοφυλόφιλων στην Ισπανία, σύμφωνα με την El Pais, έχουν νομιμοποιηθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία και αν και το ζευγάρι επιθυμούσε μια ήσυχη τελετή μόνο με φίλους και συγγενείς, εντούτοις διαδόθηκε ευρέως στα social media.

Πάντως, ο Chema είδε την καλή πλευρά αυτής της δημοσιότητας, εξηγώντας ότι «αν με αυτό τον τρόπο σταματήσει, εν μέρει, το bullying στα σχολεία, τόσο το καλύτερο… Δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε σχετικά με το επάγγελμά μας».

Οι δυο νεαροί, είναι μέλη της εθνικής αστυνομίας της Ισπανίας και στη γαμήλια τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην Jerez de la Frontera στην Ανδαλουσία, παραβρέθηκαν αρκετοί συνάδελφοί τους.

gay4 gay gay2 gay3