Η φωτογραφία του Σύρου πατέρα να αγκαλιάζει σφιχτά τα παιδιά του και να κλαίει σαν μικρό παιδί και ο ίδιος, φτάνοντας στην Κω, είχε κάνει το γύρο του κόσμου στα τέλη του περασμένου μήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο εικονιζόμενος Laith Majid και η οικογένειά του έχουν πλέον φτάσει στο Βερολίνο, ακολουθώντας τη διαδρομή που κάνουν χιλιάδες πρόσφυγες από τη Συρία αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή σε χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης.

ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ

Ο Majid, η γυναίκα του Nada Adel και τα παιδιά τους, ο 18χρονος Moustafa, ο 17χρονος Ahmed, ο 9χρονος Taha, και η 7χρονη Nour ταξίδευαν για εβδομάδες μέχρι να φτάσουν στη Γερμανία, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild.

Η οικογένεια λέγεται πως μένει στο Spandau, στις παλιές εγκαταστάσεις της αστυνομίας που έχουν αναμορφωθεί για να στεγάσουν εκατοντάδες πρόσφυγες που έφτασαν στη χώρα.

Ο Majid και η οικογένειά του δραπέτευσαν από το ISIS στην πόλη Deir Ezzor της Συρίας όπου ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται από το 2011. Επιβιβάστηκαν σε φουσκωτή βάρκα- όπου αντί για 4 ανθρώπους μπήκαν 12- και πέρασαν στην Κω. Για το ταξίδι τους αυτό πλήρωσαν 6.500 δολάρια, όπως γράφει η εφημερίδα Guardian.

Ο φωτογράφος Daniel Etter των New York Times είχε φωτογραφίσει τη στιγμή που πατούσαν το χώμα της Κω και είχε αποτυπώσει στο φακό του τα συναισθήματα που κατέκλυσαν τον Σύρο πατέρα.

Βοήθησε την οικογένεια να φτάσει από την παραλία στην πόλη της Κω όπου γινόταν η ταυτοποίηση και καταγραφή τω ν μεταναστών και προσφύγων αλλά στη συνέχεια έχασε τα ίχνη τους.

Η Nada Adel, δασκάλα αγγλικών στη Συρία, λέει πως έγιναν δεκτοί σε 13 χώρες αλλά εκείνοι αποφάσισαν να επιλέξουν τη Γερμανία. «Η Άνγκελα Μέρκελ είναι πολύ καλή, είναι για μας σαν μητέρα», λέει.

Η 7χρονη Nour έχει ακόμα εφιάλτες από τη νύχτα που βρέθηκαν στο νερό περνώντας στην Κω. «Δεν θα μπούμε ποτέ ξανά στη θάλασσα», είπε ο Majid στη Bild.

bild ΣΥΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ