Μπορεί για άλλους να αποτελεί ευλογία και ευσεβής πόθος, αλλά όχι για τον Roberto Esquivel Cabrera. Ο 52χρονος Μεξικανός, ισχυρίζεται ότι διαθέτει το μεγαλύτερο μόριο του κόσμου, καθώς έχει μήκος 48 εκατοστά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που τον κάνει περήφανο. Όπως αναφέρει, το… ανδρικό του πλεονέκτημα, του προκαλεί μια σειρά από προβλήματα υγείας, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να εργαστεί.

Ο Cabrera, απελάθηκε το 2011 από τις ΗΠΑ και πλέον ζει στο Saltillo, στο Μεξικό, με τα αδέλφια του, και στην ουσία συντηρείται από την πρόνοια. Πρόσφατα, υποβλήθηκε σε ιατρική εξέταση και έκανε μια ακτινογραφία προκειμένου να αποδείξει ότι το γενετικό του όργανο είναι αληθινό. Ο ίδιος θα ήθελε να δει το όνομά του στο βιβλίο  των ρεκόρ Γκίνες, εντούτοις ο γιατρός που τον εξέτασε ανέφερε ότι το μόριό του έχει μόλις 15 εκατοστά μήκος και πως το υπόλοιπο είναι απλά δέρμα.

«Κοιτάξτε που είναι, φτάνει κάτω από το γόνατο», ανέφερε ο 52χρονος σύμφωνα με τα διεθνή μέσα. «Δε μπορώ να κάνω τίποτα, δε μπορώ να εργαστώ, είμαι ανάπηρος γι αυτό θέλω τις αρχές να με χαρακτηρίσουν ως ανάπηρο και να μου δώσουν κάποιο εισόδημα», σημειώνει. Για την ιστορία, μέχρι σήμερα το ρεκόρ διαθέτει ο Αμερικανός Johan Falcon, με μόριο μήκους 33 εκατοστών.

Roberto Esquivel Cabrera

dpto2lcw2