Η Γερμανία αναμένει φέτος 800.000 αιτούντες άσυλο, τέσσερις φορές περισσότερους απ’ ό,τι το 2014, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Αντρέα Νάλες.

«Ως μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, με καλές υποδομές, βιώσιμο κράτος πρόνοιας και σταθερό πλεόνασμα του προϋπολογισμού, είμαστε σε θέση να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε η Νάλες σε ενημέρωση των δημοσιογράφων ενόψει της συνεδρίασης της Ομάδας των 20 (G20) που ξεκινά αύριο στην πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Η ίδια πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση καθιστά ευκολότερη την πρόσβαση όσων αιτούνται άσυλο καθώς και των μεταναστών στην αγορά εργασίας.

Θα πρέπει να υπάρξει μια δικαιότερη κατανομή των προσφύγων ανάμεσα στα κράτη-μέλη της ΕΕ, ενώ η αποτυχία να αντιμετωπιστεί συλλογικά η μεταναστευτική κρίση θα μπορούσε να επηρεάσει «την ιδέα της Ευρώπης», δήλωσε η Νάλες.

Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός απέρριψε τα σχόλια που έκανε νωρίτερα στις Βρυξέλλες ο ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν ότι η τωρινή κρίση είναι γερμανικό πρόβλημα.