Για μήνες ο David Perez έβλεπε τον 75χρονο γείτονά του Richard Dubiel να σκαρφαλώνει πάνω- κάτω στη σκάλα προσπαθώντας να επισκευάσει τη στέγη του σπιτιού του.

Ο Perez ήξερε πως αυτό σίγουρα δεν ήταν καλή ιδέα για έναν άνθρωπο στην ηλικία του Dubiel αλλά αμφιταλαντευόταν για το εάν έπρεπε ή όχι να ανακατευτεί.

Αφού πέρασαν κι άλλες ημέρες με τον ηλικιωμένο άνδρα να κάνει επισκευές πάνω στην οροφή του σπιτιού του κάτω από τον ζεστό καλιφορνέζικο ήλιο, ο Perez αποφάσισε πως ήρθε η στιγμή να καλέσει ενισχύσεις.

Έτσι σε ανάρτησή του στο Facebook κάλεσε όποιον είχε γνώσεις για τέτοιου είδους επισκευές να βοηθήσει.

californamsd5

«Λυπάμαι τον γείτονά μου αλλά δεν ξέρω να κάνω τέτοιες δουλειές», έγραψε. «Θα ήθελα να δω αν κάποιος θα προσέφερε το χρόνο του για να τον βοηθήσει να τελειώσει τις επισκευές».

Μέσα σε λίγες ημέρες εκατοντάδες άνθρωποι απάντησαν και περισσότεροι από 1000 χρήστες αναδημοσίευσαν την ανάρτηση.

«Είσαι εξαιρετικός γείτονας! Θα ήθελα να μένω εκεί κοντά να βοηθήσω», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο κάποιου χρήστη.

«Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά αλλά ένιωθα πως χρειαζόταν βοήθεια», είπε ο Perez στο CBS.

Το Σάββατο και με την άδεια του Dubiel περίπου 15 με 20 άγνωστοι εμφανίστηκαν για να βοηθήσουν στην επισκευή της στέγης  και πολλοί ακόμα συνεισέφεραν προσφέροντας νερό και φαγητό.

californamsd3

«Το όλο πράγμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου», είπε ο Perez, εξομολογούμενος πως το προηγούμενο βράδυ δεν μπορούσε να κοιμηθεί από τον ενθουσιασμό.

Ύστερα από 4,5 ώρες η επισκευή της οροφής είχε τελειώσει.

californamsd2

Αρχικά ο Dubiel δίσταζε να δεχθεί τη βοήθεια αλλά τελικά τη δέχθηκε με ευγνωμοσύνη.

«Τους ευχαρίστησε όλους, εντυπωσιάστηκε που τόσοι άνθρωποι ήρθαν να βοηθήσουν έναν ξένο έτσι απλά, χωρίς κανένα όφελος», εξήγησε ο Perez.

californamsd4