Τρεις αστυνομικοί, ένα αγόρι 12 ετών και τρεις Κούρδοι αντάρτες σκοτώθηκαν σήμερα σε συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι δύο από τους αστυνομικούς σκοτώθηκαν από ενόπλους στο κέντρο της πόλης Ντιγιάρμπακιρ ενώ ένας τρίτος έχασε τη ζωή στου στη Σιλώπη, στη γειτονική επαρχία του Σιρνάκ, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Και οι δύο επιθέσεις αποδίδονται από τις αρχές στους Κούρδους αντάρτες.

Εξάλλου, στη Σιλώπη, σκοτώθηκαν από τις υπηρεσίες ασφαλείας τρεις νεαροί Κούρδοι, μέλη του νεολαιίστικου κινήματος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.

Ένα αγόρι 12 ετών τραυματίστηκε θανάσιμα από έκρηξη νάρκης που, σύμφωνα πάντα με τις αρχές, είχαν τοποθετήσει οι άνδρες του ΡΚΚ στην περιφέρεια του Σιλβάν, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ.

Οι μάχες μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των ανταρτών του PKK ξεκίνησαν ξανά στα τέλη Ιουλίου, μετά την εκεχειρία που ίσχυε από το 2013. Το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε ότι σε διάστημα περίπου ενός μήνα έχουν σκοτωθεί γύρω στους 1.000 αντάρτες στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.