Η ταϊλανδική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα τη σύλληψη ενός υπόπτου στο πλαίσιο της έρευνας για την πολύνεκρη επίθεση στην Μπανγκόκ, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν υλικά για την κατασκευή βόμβας.

«Βρήκαμε υλικά για την κατασκευή βόμβας» στην κατοικία του στην Μπανγκόκ και «πιστεύω ότι είναι πιθανόν να εμπλέκεται στην επίθεση» που πραγματοποιήθηκε πριν από δώδεκα ημέρες στην πρωτεύουσα, δήλωσε ο στρατηγός Τσακτίπ Τσαϊτζίντα, αναπληρωτής αρχηγός της εθνικής αστυνομίας.

«Βρήκαμε δεκάδες διαβατήρια στο δωμάτιό του», πρόσθεσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας στην τηλεόραση.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του υπόπτου κατά τη σύλληψη στο διαμέρισμά του, με τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν σφραγισμένα μέσα σε σακούλες και τοποθετημένα στο χαλί μπροστά στα πόδια του.

«Δεν μπορούμε ακόμη να πούμε αν πρόκειται για τον άνδρα το πορτρέτο του οποίου κατασκευάστηκε από ένα ρομπότ» με βάση τις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας ενός άνδρα που φέρεται να τοποθέτησε τη βόμβα, διευκρίνισε ο στρατηγός Τσακτίπ.

Στις 17 Αυγούστου, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη σε ινδουιστικό ναό στο κέντρο της Μπανγκόκ.

Μέχρι τώρα πολλά πρόσωπα έχουν ανακριθεί για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και τρεις Ουιγούροι, μέλη μιας μουσουλμανικής μειονότητας που διώκεται στην Κίνα.

Τον Ιούλιο εκατοντάδες μέλη της μειονότητας αυτής απελάθηκαν στην Κίνα. Το ενδεχόμενο αντιποίνων από την πλευρά των Ουιγούρων προβλήθηκε λόγω του χώρου όπου έγινε η επίθεση, ένας ιερός τόπος στον οποίο συχνάζουν κινέζοι τουρίστες.

Όμως μέχρι τώρα δεν έχει προκύψει κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

Ο ύποπτος που συνελήφθη σήμερα στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης σε σχέση με τη βομβιστική επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 20 άνθρωποι στην Μπανγκόκ πριν από δώδεκα ημέρες, ήταν ξένος υπήκοος, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Με τουρκικό διαβατήριο ο δράστης

Η εθνικότητα του άνδρα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όμως είναι ξένος, δήλωσε στην τοπική τηλεόραση ο εκπρόσωπος της εθνικής αστυνομίας Πράβουτ Ταβορνσίρι.

Πολλά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν την εικόνα ενός διαβατηρίου που, όπως είπαν, βρέθηκε στο διαμέρισμα σε ένα βόρειο προάστιο της Μπανγκόκ όπου συνελήφθη ο άνδρας στη διάρκεια αστυνομικής επιδρομής. Το Ρόιτερς δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αμέσως αν το διαβατήριο κατασχέθηκε στο διαμέρισμα.

Το έγγραφο αυτό φαίνεται να είναι ένα τουρκικό διαβατήριο που ανήκει σε έναν άνδρα ο οποίος γεννήθηκε το 1987. Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ανακάλυψε υλικά για την κατασκευή βόμβας που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί κατά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο εμπορικό κέντρο της Μπανγκόκ στις 17 Αυγούστου.