Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Λουογιάν, Κίνα. Η τέχνη του δρόμου σε 3D

EIKONES1

Η υπέροχη 3D τέχνη δρόμου έχει κατακλύσει και τις επαρχίες της Κίνας. Η ομάδα καλλιτεχνών, το έργο των οποίων απεικονίζεται στη φωτογραφία, ανέλαβε να ζωγραφίσει σπίτια και τοίχους στη μικρή πόλη Λουογιάν για να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Μανίλα, Φιλιππίνες. Διάλειμμα πάνω σε τόνους ρύζι

EIKONES2

Οι εργαζόμενοι στη Μανίλα κάνουν το διάλειμμά τους πάνω σε στοιβαγμένα σακιά ρυζιού σε μια αποθήκη της Εθνικής Υπηρεσίας Τροφίμων. Οι Φιλιππίνες έχουν θέσει ως στόχο να αυξήσουν την παραγωγή ρυζιού κατά 6,5% το επόμενο έτος, για να αντισταθμίσουν τις απώλειες από την ξηρασία που έπληξε την περιοχή.

Σύνορα Ουγγαρίας – Σερβίας. Αγώνας δρόμου μέσα σε συρματοπλέγματα

EIKONES4

Περνώντας κάτω από αγκαθωτά συρματοπλέγματα με μικρά παιδιά στην αγκαλιά και την αγωνία αποτυπωμένη στο πρόσωπό τους Σύροι πρόσφυγες και άλλοι μετανάστες μπαίνουν στην Ουγγαρία από τα σύνορά της με τη Σερβία, κοντά στο Roszke.

Roszke, Ουγγαρία. Στην Ουγγαρία συνεχίζουν το μεγάλο ταξίδι τους οι πρόσφυγες

EIKONES3

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ενισχύσει τις αστυνομικές δυνάμεις στα σύνορα με 2.100 «κυνηγούς τους συνόρων», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη μονάδα, αλλά και περιπολίες ελικοπτέρων, ειδικές μονάδες της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά, χωρίς να αποκλείει και εμπλοκή του στρατού, καθώς ολοένα και περισσότεροι μετανάστες περνούν στο έδαφός της.

Καταφύγιο Kao Pratubchang, Ταϊλάνδη. Ουρακοτάγκοι… στο γιατρό

EIKONES5

Αιμοληψία, δακτυλικά αποτυπώματα, μετρήσεις, οι ουρακοτάγκοι υποβάλλονται σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες καθώς ετοιμάζονται για τον επαναπατρισμό τους από την Ταϊλάνδη στην Ινδονησία.

Μέξικο Σίτι, Μεξικό. Διαδήλωση μνήμης και υπενθύμισης για τους 43 αγνοούμενους φοιτητές

EIKONES6

Ένας διαδηλωτής κρατά ψηλά τη σημαία του στη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε για τους 11 μήνες από την εξαφάνιση 43 φοιτητών από καρτέλ ναρκωτικών. Έκκληση για δικαιοσύνη απηύθυναν οι συγκεντρωμένοι, αφού οι πληροφορίες συνέκλιναν ότι οι φοιτητές είχαν απαχθεί από διεφθαρμένους αστυνομικούς, οι οποίοι τους παρέδωσαν σε μια συμμορία ναρκωτικών.

Βιρτζίνια, ΗΠΑ. Σοκ από την on air δολοφονία δημοσιογράφων

EIKONES7

Ένα πρωτοφανές αιματηρό περιστατικό προκάλεσε ρίγη ανατριχίλας στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Δυο νέοι άνθρωποι, μια ρεπόρτερ και ένας εικονολήπτης έπεσαν νεκροί από πυρά που δέχθηκαν κατά την διάρκεια συνέντευξης, η οποία μεταδιδόταν απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7.

Λιβύη. Η Μεσόγειος γέμισε με πτώματα μεταναστών

EIKONES8

Συνολικά 82 πτώματα, τα οποία ξεβράστηκαν στις ακτές της Λιβύης μετά τη βύθιση χθες σκάφους στο οποίο επέβαιναν μετανάστες κοντά στη δυτική πόλη Ζουάρα, έχουν περισυνελέξει οι αρχές της χώρας, όπως ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της Ερυθράς Ημισελήνου.

Πεκίνο, Κίνα. Ρίχνει αυλαία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

EIKONES9

Στη «Φωλιά του Πουλιού», στο στάδιο του Πεκίνου ρίχνει αύριο, Κυριακή, αυλαία η μεγάλη γιορτή του στίβου. Το 15ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της IAAF φιλοξένησε σχεδόν 2.000 αθλητές και αθλήτριες από 207 χώρες και ανάμεσά τους, τα μεγαλύτερα «αστέρια» του κλασικού αθλητισμού, που προσέφεραν επί εννέα μέρες πλούσια αγωνιστική δράση.

Αμπούτζα, Νιγηρία. 500 μέρες από την απαγωγή 200 μαθητριών από τη Μπόκο Χαράμ

EIKONES10

Πεντακόσιες ημέρες συμπληρώνονται από μια απαγωγή που σόκαρε όλο τον κόσμο: η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ απήγαγε περισσότερες από 200 μαθήτριες μέσα από το σχολείο τους στο Τσιμπόκ στη Νιγηρία. Τα όσα ακούστηκαν για τις τύχες τους ήταν ανατριχιαστικά. Η υπόθεση έγινε γνωστή με την εκστρατεία #BringBackOurGirls. Οι συγγενείς τους διοργάνωσαν μια κινητοποίηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 500 ημερών από την απαγωγή τους.