Χωρίς άδεια διαχείρισης επικίνδυνων υλικών λειτουργούσε από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015 η αποθήκη στην Τιαντζίν, όπου σημειώθηκαν δύο τεράστιες εκρήξεις την περασμένη εβδομάδα σκορπίζοντας τον θάνατο, μέχρι σήμερα, σε 114 ανθρώπους

Έγγραφο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Κρατικής Διοίκησης Βιομηχανίας και Εμπορίου επιβεβαιώνει ότι η ιδιοκτήτρια εταιρία της αποθήκης Tianjin Dongjiang Port, Ruihai International Logistics, δεν είχε την κατάλληλη άδεια λειτουργίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Δέκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της Ruihai Γου Σουεγουέι και ο αναπληρωτής επικεφαλής Ντονγκ Σεσουάν συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, γράφει σήμερα στο blog της η επίσημη εφημερίδα Λαϊκή Ημερησία.

Τα τηλέφωνα της εταιρίας δεν λειτουργούν από την Πέμπτη και τα ηλεκτρονικά μηνύματα που τής έχουν σταλεί δεν έχουν λάβει απάντηση. Η κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν περίπου 700 τόνοι του θανατηφόρου χημικού κυανιούχου νατρίου στην αποθήκη στην οποία σημειώθηκαν οι εκρήξεις.

Οι τραυματίες από τις εκρήξεις τραυμάτισε 700 άτομα, ενώ πολλοί είναι και οι αγνοούμενοι, ανάμεσά τους αρκετοί πυροσβέστες. Οι εκρήξεις κατέστρεψαν μια μεγάλη βιομηχανική έκταση και τις γύρω κατοικίες ενώ συγκλόνισε περιοχή αρκετών χιλιομέτρων.