Τουλάχιστον 24 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε μια σειρά βομβιστικών επιθέσεων και εκρήξεων που συγκλόνισαν τη Βαγδάτη, δύο ημέρες μετά την πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα από τότε που ο πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι ανέλαβε καθήκοντα πριν από ένα χρόνο.

Η φονικότερη επίθεση διαπράχθηκε στη σιιτική συνοικία Χαμπιμπίγια, όπου τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν ένα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες εξερράγη κοντά σε υπαίθρια έκθεση αυτοκινήτων.

«Σύμφωνα με την έρευνα, που βασίστηκε στο υλικό που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, ένας άνδρας στάθμευσε ένα λευκό αυτοκίνητο και κρύφτηκε σε ένα περίπτερο που προσφερόταν τσάι λίγο πιο πέρα. Πέντε λεπτά αργότερα το όχημα εξερράγη» δήλωσε ο αστυνομικός Μουρτάτα Αμπίντ Άλι στο σημείο της επίθεσης, στην οποία τραυματίστηκαν επίσης 35 άνθρωποι.

Η συνοικία Χαμπιμπίγια βρίσκεται κοντά στο Σαντρ Σίτι, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 70 άνθρωποι σε μία επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά φορτηγό την Πέμπτη, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 7 τραυματίστηκαν σε μία βομβιστική επίθεση εναντίον συνεργείων αυτοκινήτων στο Τάτζι στο βόρειο τμήμα της Βαγδάτης.

Οι εκρήξεις που συντάραξαν πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους και αγορές στο Τζισρ Ντιγιάλα, το Μανταέν και το Ισκάν στοίχισαν την ζωή σε 7 ανθρώπους.