Η ισραηλινή αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για τις απειλές που διατυπώθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης εναντίον του προέδρου του Ισραήλ Ρέουβεν Ρίβλιν ο οποίος καταδίκασε την «εβραϊκή τρομοκρατία» μετά τον θάνατο ενός βρέφους Παλαιστινίων από εμπρησμό.

Την Παρασκευή, την ημέρα που σημειώθηκε η επίθεση εναντίον του σπιτιού της παλαιστινιακής οικογένειας, ο Ρίβλιν ανήρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα κείμενο -στα αραβικά και τα εβραϊκά- με τίτλο «Εκτός από ντροπή, αισθάνομαι οδύνη»: «Οδύνη για τη δολοφονία ενός μωρού, οδύνη που βλέπω τον λαό μου να επιλέγει τον δρόμο της τρομοκρατίας και να χάνει την ανθρωπιά του», εξηγούσε ο πρόεδρος στο κείμενο αυτό.

Οι γονείς και ο αδελφός του Άλι Νταουάμπτσεχ, του βρέφους που σκοτώθηκε, φέρουν βαριά εγκαύματα και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Η επίθεση, που οι Παλαιστίνιοι αποδίδουν σε Εβραίους εποίκους, προκάλεσε αποτροπιασμό στο Ισραήλ και αναζωπύρωσε τη συζήτηση για την «ατιμωρησία» των εξτρεμιστών Εβραίων από τις ισραηλινές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος.

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι μέχρι τώρα αντιμετωπίζαμε με ελαφρότητα το φαινόμενο της εβραϊκής τρομοκρατίας», πρόσθεσε ο πρόεδρος Ρίβλιν, ζητώντας να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα εναντίον των δραστών.

Στα περισσότερα από 2.000 σχόλια που ανάρτησαν οι χρήστες κάτω από το κείμενο του προέδρου, ορισμένοι χαιρέτιζαν τη στάση του, όμως κάποιοι άλλοι τον χαρακτήρισαν «προδότη».

«Παλιοπροδότη. Το τέλος σου θα είναι χειρότερο από αυτό του Αριέλ Σαρόν», του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος πέθανε αφού έμεινε σε κώμα επί οκτώ χρόνια. «Στη Ρωσία θα σε βρίσκαμε κομμένο κομματάκια μέσα σ’ ένα κουτί από παπούτσια», ήταν κάποια από τα σχόλια. Η αστυνομία ξεκίνησε έρευνα αφού έλαβε στοιχεία από την υπηρεσία ασφαλείας της προεδρίας.

Το 1995 ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Γιτζάκ Ράμπιν δολοφονήθηκε από έναν ακροδεξιό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης υπέρ της ειρήνης στο Τελ Αβίβ.