Η διεύθυνση της εταιρείας Boeing Co ανακοίνωσε χθες ότι θα στείλει μια ομάδα ειδικών για να βοηθήσει στην ανάλυση των συντριμμιών τα οποία ανακαλύφθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν, στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι αρχές της Μαλαισίας ανέφεραν ότι είναι «σχεδόν βέβαιες» πως τα συντρίμμια τα οποία ανασύρθηκαν στο νησί προέρχονται από ένα Boeing 777, ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών της ασιατικής χώρας την Πέμπτη, εντείνοντας τη σεναριολογία να πρόκειται για ένα τμήμα από το αγνοούμενο αεροσκάφος του τύπου αυτού που εκτελούσε την πτήση MH370 της Malaysia Airlines.

Η Boeing παραμένει δεσμευμένη στην υποστήριξη της έρευνας σχετικά με την τύχη του αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση και της συνεχιζόμενης έρευνας για τον εντοπισμό του, ανέφερε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Νταγκ Άλντερ σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παρέλαβε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών που εκτελούσε τη μοιραία πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ περίπου μια ώρα μετά την απογείωσή του πέρυσι τον Μάρτιο. Η εξαφάνιση του 777 παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.