Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν, θα γίνουν γονείς, ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα.

Το ζευγάρι, που παντρεύτηκε το 2012, προσπαθούσε να αποκτήσει παιδιά αλλά η Πρισίλα απέβαλε τρεις φορές. Ο 31χρονος Ζούκερμπεργκ δεν διευκρίνισε πότε θα γεννηθεί το μωρό τους, που είναι κορίτσι, αλλά σημείωσε ότι η εγκυμοσύνη είναι αρκετά προχωρημένη ώστε να μην υπάρχει πλέον παρά πολύ μικρός κίνδυνος αποβολής.

«Ελπίζουμε ότι καθώς μοιραζόμαστε την εμπειρία μας θα δώσουμε και σε άλλους ανθρώπους την ίδια ελπίδα που αισθανθήκαμε κι εμείς», έγραψε στον «τοίχο» του αναφέροντας τις έντονες προσδοκίες και τη βαθιά απογοήτευση που ένιωσε σε κάθε εγκυμοσύνη.

«Αρχίζει να κάνεις σχέδια και μετά όλα χάνονται. Είναι μια μοναχική εμπειρία. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συζητούν τις αποβολές επειδή ανησυχούν ότι τα προβλήματά τους θα τους απομονώσουν από τους υπόλοιπους. Έτσι, αγωνίζεσαι μόνος», τόνισε.

Ο Ζούκερμπεγκ γνώρισε την Τσαν όταν σπούδαζαν και οι δύο στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ και παντρεύτηκαν έπειτα από δέκα χρόνια σχέσης. Σήμερα η Πρισίλα Τσαν είναι γιατρός.