Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Γκουαντζού, Κίνα. Τα πρώτα τους γενέθλια

EIKONES1

Τρίδυμα πάντα γιορτάζουν τα πρώτα τους γενέθλια στον ζωολογικό κήπο της Γκουαντζού στην Κίνα. Τα τρίδυμα γεννήθηκαν από την Juxiao το 2014, μια γέννηση που θεωρήθηκε σπάνια και έδωσε ελπίδα λόγω του χαμηλού ρυθμού αναπαραγωγής των γιγαντιαίων πάντα.

Σενγκσάν, Κίνα. Ένα μέρος ξεχασμένο στον χρόνο

EIKONES2

Μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι. Ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στο νησί Σενγκσάν της Κίνας βρίσκεται κρυμμένο μέσα στο πράσινο. Τα άδεια σπίτια έχουν γίνει ένα με τη και όλο το χωριό έχει καλυφθεί με έναν τεράστιο πράσινο μανδύα.

Μεσίνα, Σικελία. Ελπίδα για ζωή

EIKONES3

Ένα παιδί αποβιβάζεται στην αγκαλιά του ανθρώπου που το έσωσεαπό το πλοίο του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σικελίας. Από το νέο ναυάγιο στη Μεσόγειο 14 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας στα ανοικτά της Λιβύης με άλλους 500 συμπατριώτες τους στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν τα ιταλικά χωρικά ύδατα.

Δυτική Όχθη, Παλαιστίνη. Καλοκαιρινά παιχνίδια σε εμπόλεμη ζώνη

EIKONES4

Είναι επικίνδυνες οι συνθήκες για ένα παιδί στις περιοχές εμπόλεμες. Το ίδιο δικαίωμα στην ξεγνοιασιά και την αθωότητα έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου. Οι πιτσιρικάδες της Παλαιστίνης ανάμεσα στα συντρίμμια έχουν καταφέρει και έχουν στήσει τον δικό τους καλοκαιρινό «παράδεισο»: Μία πλαστική πισίνα, γεμάτη με νερό για ατελείωτα παιχνίδια και καλοκαιρινές αποδράσεις.

Σαν Σαλβαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ. Συμμορίες δολοφονούν οδηγούς λεωφορείων

EIKONES5

Τον θάνατο έχουν βρει επτά οδηγοί μικρών λεωφορείο στο Σαλβαδόρ «πληρώνοντας» με αυτό τον τρόπο την άρνησή τους να συμμετέχουν στην απεργία που προκήρυξε μια συμμορία, που λυμαίνεται τις μεταφορές στη χώρα, θέλοντας έτσι να πιέσει την κυβέρνηση. Στην εικόνα πολίτες τρέχουν να προλάβουν να ανέβουν σε ένα φορτηγάκι για να μπορέσουν να μετακινηθούν.

Κίνα. Η μεγαλύτερη γέφυρα της Ασίας

EIKONES6

Το πρώτο βήμα έγινε. Η πρώτη δοκός εγκαταστάθηκε βάζοντας σε τροχιά την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης γέφυρας της Ασίας στην επαρχία Yunnan στην Κίνα. Η γέφυρα θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2016 με εκτιμώμενο κόστος που θα ξεπεράσει τα 200 εκατ. δολάρια.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Μάχη με την πύρινη λαίλαπα

EIKONES7

Μάχη με την πύρινη λαίλαπα έδωσαν οι πυροσβέστες της Καλιφόρνια για να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη 29 Ιουλίου στο Lake County, 110 χιλιόμετρα του Σαν Φραντσίσκο. Η φωτιά την Πέμπτη το πρωί είχε εξαπλωθεί κατακαίοντας 8.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Αβάνα, Κούβα. Αόρατος θεατής στην καθημερινότητα των Κουβανών

EIKONES9

Σε ένα σοκάκι της Αβάνας μια γυναίκα κάνει ότι και οποιαδήποτε άλλη νοικοκυρά σε όλο τον κόσμο. Απλώνει τα ρούχα της οικογενειακής μπουγάδας. Ωστόσο, ένα καρέ από τα σοκάκια της πανέμορφης πρωτεύουσας χαρίζει μία μοναδική εικόνα για την καθημερινότητα των κατοίκων της.

Ιερουσαλήμ, Ισραήλ. Επίθεση φανατικού ορθόδοξου στο Gay pride του Ισραήλ

EIKONES10

Τουλάχιστον έξι άτομα μαχαιρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στο Ισραήλ, όταν ένας φανατικός ορθόδοξος εβραϊκής καταγωγής πραγματοποίησε επίθεση με μαχαίρι στο Gay Pride που διοργανώθηκε στην Ιερουσαλήμ.

Μινεσότα, ΗΠΑ. Οργή για τον Σέσιλ

EIKONES11

Οργή και θλίψη έχει προκαλέσει η εκτέλεση του πιο διάσημου λιονταριού της Ζιμπάμπουε, του 13χρονου Σέσιλ και η βαρβαρότητα της πράξης. Ο Σέσιλ, ο οποίος είχε γίνει διάσημος για τις μαύρες λεπτομέρειες της χαίτης του, ζούσε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε, όπου το κυνήγι απαγορεύεται. Ο Ουόλτερ Τζέιμς Πάλμερ, ένας οδοντίατρος από τη Μινεσότα, επισκέφθηκε την Ζιμπάμπουε και με τη βοήθεια δύο κυνηγών σκότωσε το ζώο.