Μια έφηβη 14 ετών, που έμεινε έγκυος μετά από βιασμό, θα μπορέσει τελικά να υποβληθεί σε άμβλωση, ανακοίνωσε ένας από τους γιατρούς που την παρακολουθεί, μετά από την απόφαση που έλαβε το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας.

Σύμφωνα με τον πατέρα της κοπέλας, η κόρη του έμεινε έγκυος αφού τον περασμένο Φεβρουάριο πήγε σε έναν γιατρό ο οποίος της χορήγησε ηρεμιστικά φάρμακα και την βίασε. Ο γιατρός συνελήφθη.

Η νομοθεσία στην Ινδία απαγορεύει τις αμβλώσεις μετά την 20ή εβδομάδα της κύησης. Για αυτόν το λόγο, το αίτημα του πατέρα να υποβληθεί η 14χρονη σε άμβλωση είχε απορριφθεί από δύο δικαστήρια του κρατιδίου Γκουτζαράτ, αφού πλέον διανύει τον πέμπτο μήνα της κύησης. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας όμως ανέτρεψε τις προηγούμενες αποφάσεις, κάνοντας δεκτό το αίτημα.

Με βάση την απόφαση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η άμβλωση επιτρέπεται εφόσον οι γιατροί κρίνουν ότι «απειλείται η ζωή» του θύματος εάν ολοκληρωθεί η εγκυμοσύνη.

Ο Μ. Μ. Πραμπχακάρ, ένας από τους γιατρούς που παρακολουθούν την 14χρονη, εξήγησε ότι η έφηβη δεν είναι σε θέση να φέρει ένα μωρό στον κόσμο γιατί η ψυχική της κατάσταση είναι «ασταθής» και έχει «αυτοκτονικές τάσεις».