Η ιστορία του 11χρονου Dillon Chapman από το Σόμερσετ της Βρετανίας προκάλεσε αίσθηση στους τηλεθεατές του BBC. Ο ανήλικος πάσχει από Νευρινωμάτωση Τύπου 1 και ήταν το κεντρικό πρόσωπο της εκπομπής BBC Three με τον τίτλο «The Boy Who Wants His Leg Cut Off» («Το αγόρι που θέλει να του ακρωτηριάσουν το πόδι»).

Η εκπομπή εστίασε στην επιθετική ασθένεια του Dillon, που έγινε αιτία να σχηματιστούν όγκοι στο νευρικό του σύστημα. Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε η αγωνία που ζει ο 11χρονος, μέρα με τη μέρα, τη στιγμή που το ένα του πόδι αναπτύσσεται δυσανάλογα. Γεγονός που τον οδήγησε στην γενναία απόφαση να θέλει ακρωτηριάσει το «αδύναμο» μέλος. Για εκείνον, η λύση αυτή είναι μονόδρομος.

Ο μικρός, αφού είδε πολλούς τραυματίες στρατιώτες που υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν να έχουν προσθετικά μέλη, ζήτησε την άδεια από τους γονείς του να του ακρωτηριάσουν οι γιατροί το πόδι. «Αν απλά μου πετάξεις μια μικρή μαλακή μπάλα στο πόδι μου, θα πονέσω-δε μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο», είπε στην εκπομπή ο ανήλικος. Μετά την εγχείρηση, ο Dillon είπε χαρακτηριστικά: «Η ζωή ποτέ δεν ήταν καλύτερη. Απλά την απολαμβάνω τώρα», πρόσθεσε.

boy

boy2