Στο σκοτάδι βυθίστηκε η δεύτερη σε μέγεθος πόλη στην Λιβύη, Βεγγάζη, αφότου συγκρούσεις μεταξύ δυνάμεων φιλικών στη κυβέρνηση και ισλαμιστών μαχητών έθεσαν εκτός λειτουργίας τρεις από τους πέντε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρισμού στην πόλη, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων.

Η ηλεκτροδότηση της πόλης-λιμανιού έχει διακοπεί για 16 ώρες τη μέρα λόγω των συνεχών συγκρούσεων τους τελευταίους 15 μήνες που έχουν μετατρέψει τμήματα της Βεγγάζης σε ερείπια.

Εκπρόσωπος της κρατικής εταιρείας ηλεκτρισμού GECOL είπε ότι η ηλεκτρική παραγωγή στον κύριο σταθμό, που λειτουργεί με φυσικό αέριο, παρέμενε σταθερή στις 650 μεγαβατώρες (MWh) τη μέρα, κατά μέσο όρο, αλλά ότι οι τρεις σταθμοί μέσα στη πόλη είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά και ότι η συνεχιζόμενες συγκρούσεις απέτρεπαν τα συνεργεία επισκευών.

Η εταιρεία, πρόσθεσε, άρχισε να εμφανίζει επίσης και ελλείψεις σε ανταλλακτικά, όπως μια τουρμπίνα που χρειαζόταν επισκευή, τη συντήρηση της οποίας είχε αναλάβει γερμανική εταιρεία επισκευών. Η εταιρεία αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα και αρνούνταν να στείλει μηχανικούς στη Βεγγάζη. Το γεγονός επίσης ότι η περιοχή του λιμανιού της Βεγγάζης είχε αποκλειστεί λόγων των συγκρούσεων δυσκολεύει την εισαγωγή ανταλλακτικών, είπε, μιλώντας ανώνυμα.