Προβλήματα δημιουργεί στο Μπαλί και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του τουριστικού θερέτρου η νέα έκρηξη του ηφαιστείου Ραούνγκ, που εκλύει ένα παχύ στρώμα τέφρας, απειλώντας την ασφάλεια των πτήσεων.

Το όρος Ραούνγκ, ένα ηφαίστειο με υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων στην ανατολική πλευρά του μεγάλου νησιού της Ιάβας το οποίο εκρήγνυται εδώ και εβδομάδες, γέμισε και πάλι με πυκνό σύννεφο τέφρας το Μπαλί.

«Το αεροδρόμιο Νγκουράχ Ράι έκλεισε εκ νέου σήμερα προσωρινά. Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Τζ.Α. Μπαράτα προσθέτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης περιμετρικά του ηφαιστείου.

Ο ηφαιστειολόγος Γκέντε Σουαντίκα δήλωσε ότι οι νότιοι και νοτιοανατολικοί άνεμοι κινούν προς το Μπαλί το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας, που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 3.000 μέτρα. «Αναμένουμε ότι οι άνεμοι θα πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση όλη την ημέρα τουλάχιστον» πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο του Μπαλί είχε κλείσει προσωρινά δύο φορές, μεταξύ 9 και 12 Ιουλίου, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και είχαν ακυρωθεί σχεδόν 900 πτήσεις με συνέπεια χιλιάδες τουρίστες και ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν στο αεροδρόμιο.