Η Άνγκελα Μέρκελ είναι μια πολιτικός που είχε επικριθεί έντονα όσο καμία άλλη.  Αυτή τη φορά, η Γερμανίδα Καγκελάριος δέχτηκε αρνητική κριτική όχι για το ελληνικό ζήτημα, αλλά γιατί έκανε ένα νεαρό κορίτσι από την Παλαιστίνη να κλάψει, λέγοντάς της ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να σταματήσει την απέλαση της οικογένειάς της.

Το κορίτσι ήταν μέρος μια ομάδας μαθητών από την πόλη Rostock, τα οποία συναντήθηκαν με την Μέρκελ σε τηλεοπτική εκπομπή. Η μικρή Reem, ανέφερε πως βρίσκεται στη Γερμανία μαζί με την οικογένειά της τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ξεφεύγοντας από προσφυγικό καταυλισμό στο Λίβανο.

«Όσο δεν ξέρω πόσο καιρό μπορώ να μείνω εδώ, δεν γνωρίζω ποιο θα είναι το μέλλον μου», είπε η Reem σε άπταιστα γερμανικά. «Θέλω πραγματικά να μείνω και να σπουδάσω στη Γερμανία-είναι άδικο να βλέπεις άλλους να χαίρονται τη ζωή και εσύ να μη μπορείς να τη χαρείς μαζί τους», είπε. Η απάντηση της Μέρκελ, ωστόσο την προσγείωσε μάλλον ανώμαλα: «Το κατανοώ αυτό, εντούτοις πρέπει να… μερικές φορές η πολιτική είναι σκληρή», τόνισε η Γερμανίδα πολιτικός και συμπλήρωσε:

«Είσαι πολύ καλός άνθρωπος, αλλά ξέρεις υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι σε στρατόπεδα Παλαιστινίων στο Λίβανο και αν τους πούμε ‘μπορείς να έρθεις’ ή να πούμε ‘μπορείτε όλοι να έρθετε από την Αφρική’, στο τέλος δεν θα μπορούμε να το διαχειριστούμε».