Η Magdelena Luczak που είχε καταδικαστεί για το φόνο του 4χρονου γιου της Daniel Pelka πέθανε στη φυλακή. Η 29χρονη εντοπίστηκε αναίσθητη στο κελί της και οι νοσηλευτές που έσπευσαν διαπίστωσαν τον θάνατό της.

«Όπως με όλους τους θανάτους που συμβαίνουν σε χώρους κράτησης, θα γίνει ανεξάρτητη έρευνα», τόνισε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Luczak και ο σύντροφός της Mariusz Krezolek είχαν καταδικαστεί στον Αύγουστο του 2013 σε 30 χρόνια φυλάκισης για το φόνο του άτυχου αγοριού που υπέστη ασύλληπτη σκληρότητα στα χέρια τους.

Σύμφωνα με το δικαστήριο τους τελευταίους μήνες της ζωής τους ο 4χρονος ήταν θύμα πράξεων αφάνταστης σκληρότητας και βαρβαρότητας. Του στερούσαν το φαγητό, τον ανάγκαζαν να κάνει τιμωρητικές ασκήσεις, τον άφηναν κλειδωμένο σε ένα δωμάτιο- κουτί, τον δηλητηρίαζαν με αλάτι και τον υπέβαλλαν στο μαρτύριο της στέρησης νερού!

Ο Krezolek είχε «πειράξει» την πόρτα του δωματίου του άτυχου αγοριού ώστε ο Daniel  όχι μόνο να μην μπορεί να βγει αλλά να μην μπορεί να δει ούτε από την κλειδαρότρυπα!

Η Luczak είχε ζητήσει από τους δασκάλους του να μην του δίνουν φαγητό πέρα από το κολατσιό που του έδινε εκείνη επειδή είχε, λέει, μια διατροφική διαταραχή.

Όταν πέθανε τον Μάρτιο του 2012 το αγόρι είχε βάρος μόλις 4 κιλά!

Τον Δεκέμβριο το ζευγάρι είχε το θράσος να ασκήσει έφεση χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις ποινές!