Τουλάχιστον 100 άτομα σκοτώθηκαν χθες σε αεροπορικές επιθέσεις στην Υεμένη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων υπό τον έλεγχο των Χούτι, καθώς ένας συνασπισμός του οποίου ηγείται η Σαουδική Αραβία αύξησε τις επιθέσεις. Το γεγονός μάλιστα αναμένεται να επηρεάσει τις προσπάθειες που γίνονται για ανθρωπιστική εκεχειρία στην περιοχή.

Τα Ηνωμένα Έθνη προσπαθούν να θέσουν ένα διάλειμμα στις αεροπορικές επιθέσεις και τις μάχες όπου έχουν σκοτωθεί σχεδόν 3.000 άτομα από τον Μάρτιο, όταν ο συνασπισμός υπό την Σαουδική Αραβία επενέβη ενάντια στις δυνάμεις Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν, για να επαναφέρει τον εξόριστο πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι.

Το πρακτορείο ειδήσεων Σαμπά ανέφερε ότι 54 άτομα έχουν σκοτωθεί σε μια σειρά εφόδων στην περιοχή Αμράν, βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά. Ο αριθμός περιλαμβάνει 40 άτομα που σκοτώθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο στην περιοχή Κάτω Τζουμπ, στη περιοχή Αγιάλ Γιαζίντ, μεταξύ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά.

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι αεροπλάνα του σαουδαραβικού συνασπισμού σκότωσαν ακόμα 40 άτομα σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε παζάρι ζώων στη κωμόπολη Αλ-Φογιούς, στην νότια Υεμένη.

Ντόπιοι μάρτυρες ανέφεραν πως άλλα 30 άτομα σκοτώθηκαν σε έφοδο που προφανώς στόχευε ένα σημείο ελέγχου των Χούτι στον κύριο δρόμο μεταξύ των πόλεων Άντεν και Λάι, ενώ διευκρίνισαν πως ανάμεσα στους νεκρούς υπήρχαν και 10 μαχητές Χούτι.